Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

3 tipy pro pohodový podzim, kterých se nemůžu dočkat už koncem července

PR článek

Méně sluníčka a světla, méně energie a dobré nálady. Podzim ale nemusí jen pochmurný. Ve spolupráci s MKLůžkoviny.cz vám přinášíme 5 tipů, jak si podzimní čas užít.

Topení ještě nezapínejte – zahřejete se i bez něj

Po žhavém létu se podzimní chlad zdá ještě o něco vlezlejší. U nás topná sezóna letos začala dřív, než pamatuju. Ale proč už zkraje podzimu utrácet za topení, když se můžete zahřát i jinak? Zachumlejte se do pohodlných mikroplyšových dek, nebo si oblečte beránkovou mikinu, ve které vám zima rozhodně nebude. K tomu šálek teplého ovocného čaje a na topení si ani nevzpomenete.

Večer můžete sáhnout po povlečení s teplejších materiálů. Na to mikroplyšové je ještě možná trochu brzy, příjemně vás zahřeje také bavlna s příměsí vlny (vlněné ponožky by měl mít prostě každý!) nebo mohér a kašmír. K teplejšímu interiéru pomáhá také svíčka (sáhněte ideálně po přírodních svíčkách ze sóji nebo včelího vosku), to jsem poznala na vlastní kůži, když jsem v letech 2022-23 bydlela ve starém chladném baráku s prastarými vafkami a cena plynu se vyšplhala do závratných výšin. Pohodlná mikina, čaj a svíčka – a přežila jsem to i bez zásadní díry v rozpočtu.

Zahřejte se domácími dobrotami pro pocit tepla i pohody

Léto se pro většinu lidí nese ve znamení špaget, salátů a celkově odlehčené kuchyně. Občas možná langoš na koupáku nebo párek v rohlíku na výletě. Osobně ale miluju to, čemu se anglosaských zemích říká „comfort food”. Takové to jídlo, u kterého máte pocit návratu do dětství. Spojení hřejivého pocitu s něčím opravdu lahodným a vydatným. Umělá inteligence ho popisuje jako „jídlo, které je syté, jednoduché a spojené s pocitem domova” a vystihuje to celkem přesně.To vám prostě salát ani langoš nedá. Ale takový dýňový hummus, segedínský guláš, bramboračka nebo jiná vydatná polévka… Osobně mi tato jídla přináší ten pravý pocit pohody a celé léto se jich nemohu dočkat. Do ruky hrnek svařáku nebo horkého kakaa, k tomu domácí jablečný koláč… a podzimní chmury nemají nejmenší šanci.

Pohodové večery plné gaučového dobrodružství

Léto většinou trávím aktivně. Hory, výlety, hrady, poznávání Česka i zahraničí… Jakmile ale začíná ubývat slunečního světla, přichází čas dobrodružství. Toho na gauči, aby bylo jasno. S ovocným čajem, mikroplyšovou dekou a knížkou. K tomu mám ráda zmíněnou voňavou svíčku, ambientní hudbu a vlněné ponožky. V tu chvíli si na mě nějaká brzká tma se zimou vůbec nepřijdou.

Krása podzimu se skrývá v krásách okamžiku

To rozhodně není vše, co podzim nabízí. Tvoření dekorací s dětmi, podzimní kytice z podzimních listů a větví, brouzdání spadaným listím, chladivé procházky zakončené jablečným koláčem a čajem…

Sezónní deprese jsou nepříjemná věc, která se týká poměrně velké části lidí. Dokonce už není výjimkou sezónní medikace. Skutečnou depresi bez lékaře neporazíte. Ale podzimnímu splínu se můžete vyhnout. Stačí si užívat přítomný okamžik a všechnu krásu, kterou nám umožňuje čerpat nejen příroda, ale také moderní technologie.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky podzim, čaj, svíčka, topení, jídlo, Česko, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

3 tipy pro pohodový podzim, kterých se nemůžu dočkat už koncem července  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.