Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bělení zubů se může pokazit: jaké jsou následky špatného bělení?

PR článek

Touha po zářivém úsměvu bývá silná, a tak není divu, že bělení zubů je stále oblíbenějším zákrokem. Nejdostupnějším způsobem jsou některé staré babské recepty s pochybným účinkem, na druhé straně spektra je profesionální bělení na zubní klinice.

Šťastnou střední cestou, co se týče účinnosti i ceny, jsou řešení, jako jsou bělící pásky Crest. Přestože je tento způsob bělení zubů velmi spolehlivý, má i svá úskalí a právě na důsledky špatného postupu se zaměříme v následujících řádcích. 

Nerovnoměrné bělení

Začněme rovnou běžnou chybou začátečníků. Pokud se vám bělící směs nedostane rovnoměrně na všechny zuby nebo pokud nedodržíte doporučenou dobu aplikace, výsledkem bude nerovnoměrné vybělení a vyloženě zklamání. Některé zuby totiž zůstanou tmavší, zatímco jiné budou viditelně bělejší. Případně se může stát, že ačkoli budou zuby viditelně bělejší, jejich okraje si zachovají původní tmavší odstín, podobně jako kdybyste podlahu na chodbě přebarvili pouze uprostřed a tento výsledek pak nechali na profesionálním čištění podlah Brno

Poškození zubních struktur

Čím více bělících proužků, tím lépe? Při bělení zubů to neplatí! Riskujete poškození zubní skloviny a dentinu. Nadměrné množství bělicího prostředku nebo jeho dlouhodobé působení vede k narušení zubní skloviny, což má za následek zvýšenou citlivost a nižší odolnost vůči zubnímu kazu. 

Zdroj: elements.envato.com

Rychle zaznamenáte bolest dásní

I když látky obsažené v domácích bělících pásech nejsou tak silné a účinné jako ty, které používají zubní lékaři, stále se jedná o agresivní chemické látky schopné poškodit vaše dásně. Měli byste proto dbát na to, aby se bělící prostředek nedostal do kontaktu s dásněmi, jinak můžete očekávat zvýšenou citlivost, krvácení a v neposlední řadě i bolest. 

Přestože je domácí bělení zubů pomocí proužků účinným způsobem, jak dosáhnout zářivějšího úsměvu, je důležité dbát zvýšené opatrnosti a dodržovat pokyny výrobce. Zkrátka i jednoduchý proces se může zvrtnout. Pouze důsledným dodržováním postupu se vyhnete vedlejším účinkům a dosáhnete požadovaného efektu bez bolesti a poškození.

Ohodnoť článek

Štítky bolest, Brno, podlaha, sklovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bělení zubů se může pokazit: jaké jsou následky špatného bělení?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.