Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tandemový seskok: Adrenalin, který vám změní pohled na svět

PR článek

Jen si to představte. Stojíte u otevřených dveří letadla a pod vámi je několik kilometrů ničeho. Vítr fičí a tep se zrychluje. Víte, že jediná cesta dolů je volným pádem. Než se nadějete, vyskočí s vámi instruktor ven a řítíte se k zemi rychlostí 200 km/h – víc tady a teď ani být nemůžete.

Proč si vlastně skočit s padákem?

Seskok padákem je skvělá příležitost, jak zahnat šeď a nudu běžných dní. Stejně tak se hodí pro posouvání osobních limitů a překonávání strachů. Také to může být skvělý způsob, jak oslavit důležité životní milníky a postarat se tím o vzpomínky na celý život. Seskok z letadla navíc nabízí skvělou příležitost užít si parašutismus bez obrovských nákladů a maximálně bezpečně.

Jak tandemový seskok padákem probíhá?

Tandemový seskok nabízí zážitek volného pádu bez nutnosti jakékoliv předchozí zkušenosti s parašutismem. Před samotným skokem projdete krátkou instruktáží, kde vám zkušený instruktor vysvětlí vše, co potřebujete vědět. Poté se obléknete do speciální kombinézy, vyfasujete ochranné brýle a nastoupíte do letadla, které vás vynese do výšky až 4 000 metrů.

Během půlhodinového letu je dost času se instruktora vyptat na vše, co vás o skákání zajímá. Nebojte, případná nervozita je normální a instruktor je připravený ji rozptýlit. Jakmile budete v dostatečné výšce, připravíte se na skok a počkáte na signál. Vše je v rukou profesionálního parašutisty, vy už nic řešit nemusíte.

Po výskoku následuje přibližně minutový volný pád. Ačkoliv se může zdát, že minuta je krátká doba, v tomto případě se zdá nekonečně dlouhá a intenzivní. O adrenalin tu nouze nebude. Jakmile se ocitnete ve výšce okolo 1 500 metrů, otevře instruktor padák – rychlost pádu se výrazně zpomalí a vy si můžete naplno vychutnat pohled na krajinu pod vámi během několika minut klidného plachtění až k zemi. Také není problém se na chvíli chopit řízení padáku a vyzkoušet si trochu akrobacie.

Zážitek na celý život

Po přistání lidé popisují pocit úlevy a naprosté euforie. Tento zážitek totiž přináší nejen příval adrenalinu, ale i nové uvědomění si vlastních schopností a odvahy. Lidé, kteří si vyzkoušeli tandemový seskok, říkají, že jim zážitek změnil pohled na svět, a hlavně na sebe samé. Je to totiž ten moment, kdy si uvědomíte, že překážky jsou jen v hlavě a že dokážeme mnohem víc, než si myslíme.

Jak tandemový seskok popsala zákaznice největší česko-slovenské zážitkovky Adrop.cz, Monika? „Seskok byl parádní, tým lidí a instruktoři pomáhali k psychické pohodě. Vlastně jsem si připadala bezpečněji než kdy jindy. Volný pád byl tak skvělý, že jsem v polovině chtěla znovu. Moc doporučuji, a ještě si to někdy ráda vyzkouším.“

Podobně nadšená byla i zákaznice Helena: „Dostala jsem seskok padákem od kamarádky jako dárek k narozeninám a je to něco neskutečnýho. Instruktoři vědí, jak rozptýlit, aby se člověk nebál a vtipkují. Všechno probíhalo naprosto v pořádku od příjezdu po školení, a i samotný seskok. Myslím, že si to určitě někdy budu chtít zopakovat.“

Kde si skočit s padákem? Po celém Česku

Zážitková agentura Adrop.cz nabízí možnost zakoupení poukazu pro tandemový seskok prakticky po celé České republice. Skočit si můžete v Plzni, Kolíně i třeba v Mostě. Záleží tedy na tom, jakou lokalitu byste chtěli prozkoumat z ptačí perspektivy.

Sezóna ještě rozhodně nekončí, tak si tenhle skvělý adrenalinový zážitek nenechte uletět.

Štítky adrenalin, volný pád, Česko, Plzeň, Kolín, Most, parašutismus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tandemový seskok: Adrenalin, který vám změní pohled na svět  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.