Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Řešov - nejen volejbalová perla jihovýchodního Polska

PR článek

O městě Řešov jste možná nikdy neslyšeli, a pokud, patrně jen při sledování sportovních zpráv. V tomto polském městě totiž sídlí jeden z nejlepších volejbalových klubů Evropy. Rozhodně ale nejen on.

Co byste měli vědět o Řešovu

Přibližně dvousettisícový Řešov je čtrnáctým největším městem Polska a kulturní i akademickou metropolí jihovýchodního Polska a Podkarpatského vojvodství. I když nepatří mezi nejčastější cíle oblíbených eurovíkendů, vy byste neměli udělat tu chybu, že jej mezi "must see" destinace nezařadíte. Na objevení tu totiž čekají místa, která byste jinde hledali jen těžko.

Kde jinde byste se chtěli projít téměř 400 metrů dlouhou podzemní prohlídkovou trasou, která propojuje středověká sklepení? Tady navíc pod zemí čeká i řada kuriozit: kopie pranýřů, revolver na pepřové kuličky či šňupací tabák nebo pořádné zásoby staletého uherského tokajského vína. Do tohoto podzemí se dostanete přímo z historického náměstí, které se řadí k těm nejkrásnějším v celém Polsku.

Uniknout by vám neměla ani dlouhá řádka památek, v čele se zámkem a letohrádkem rodu Lubomirských nebo klášter bernardinů. Nejen děti pak budou nadšené z muzea večerníčků. Méďa Ušáček, medvídek Colargol, Plastuš nebo Jacek a Agátka se jim zaručeně budou líbit.

Řešov a volejbal

Zaručeně se ale bude líbit i špičkový sportovní zážitek, který na vás v Řešově čeká. Sídlí tu totiž známý volejbalový klub Asseco Resovia Rzeszów. Ten je aktuálním mistrem Poháru CEV a v aktuálním ročníku obhajuje titul. Od něj je však zatím dělí ještě dlouhá řádka vítězství.

A teď bychom my, čeští sportovní fanoušci, měli zbystřit. V cestě za další vysněnou trofejí polským volejbalistům stojí i jeden český tým. Do osmifinále evropské volejbalové soutěže totiž postoupí vítěz českého souboje Blue Volley Ostrava versus VK Lvi Praha. Jedno utkání s polským týmem bude hostit Česká republika, druhé právě Řešov. I v jeho barvách navíce najdete českou stopu. Právě tady hraje český reprezentant Lukáš Vašina. Napadá vás pro českého volejbalového fanouška pikantnější a zajímavější utkání?

Nezbývá než poradit na závěr: Vyrazte na jihovýchod Polska, do Řešova. Čekají tu opravdu zajímavé památky a špičkový volejbalový zážitek. A zauvažujte i nad tím, jestli se nevyplatí se tady na pár dnů zdržet a vyrazit třeba na túru do nedalekých polských Beskyd. Málo objevený jihovýchod Polska je tajným tipem i na týdenní dovolenou.

Více na https://www.polsko.travel/cz

Ohodnoť článek

Štítky Polsko, volejbal, Řešov, Podkarpatské vojvodství, Česko, Lukáš Vašina, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řešov - nejen volejbalová perla jihovýchodního Polska  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.