Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Neděle 24. listopadu 2024  |  Svátek má Emílie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Co za nejlepší sýry si můžete vychutnat na pizze?

PR článek

Pizzu bez sýra si neumí snad nikdo představit. Klasický rajčatový základ a k tomu alespoň minimální pokrývka sýrové radosti je prostě něco, co nic nepřekoná. Jenže je škoda zůstávat jenom u klasických sýrů, když je možnost použít rovnou celou řadu zajímavých a chutných variant. Jaké sýry na pizzu používají restaurace jako Pizza-Einstein.cz i mnohé další?

Mozzarella jako nenahraditelná italská surovina

Na originální pizze figuruje pochopitelně mozzarella. Jedná se o sýr víceméně bez chuti, ale po ohřátí najednou získá zajímavou jemnou chuť, která se dá nejlépe popsat jako krémová. Velice dobře si navíc přivlastňuje okolní chutě ze surovin a koření a vzhledem k tomu, že je velice tučná, se i moc dobře rozpéká. Tradiční mozzarella se vyrábí z buvolího mléka a nazývá se Mozzerella di Bufala. Naprosto ikonickou pizzou pro mozzarellu je pochopitelně Margerita.

Zajímavým sýrem může být i ricotta

Tady se opět jedná o sýr, který je spíše krémový. Prodává se v kelímcích a na první pohled by nám připomínala především tvaroh. Je ale velice jemná, krémová a často se používá na chuťově výrazné pizzy, aby trošku uklidnila její silnou tendenci. Velice častým užitím Ricotty je například na pizze s tuňákem, který je běžně i s cibulí a ricotta výslednou chuť skvěle zjemní.

Gouda nebo cheddar rozhodně není zlý sýr ani na pizzu!

Rozhodně se nejedná o tradiční sýry, které by Italové na pizzu dávali, ale to z nich nedělá nic špatného. Ba naopak! Gouda i cheddar jsou sýry, které standardně potkáváme ve dvou kvalitách. Jako tu levnější variantu v obchodech a pak dražší a ušlechtilejší variantu v podobě dlouho zrajících sýrů se silnou kořeněnou až pikantní chutí. Oba sýry se užívají například i do burgerů, protože se díky vysokému procentu tuků dobře roztékají a přesně proto jsou oblíbené i na pizzách. Najdete je často na pizzách „amerického stylu“ a také se dostávají do variací pizz jako Quattro Formaggi.

Více informací na Pizza-Einstein.cz.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pizza, sýr, pizza-einstein.cz, sýr na pizze, mozzarella, restaurace, ricotta, koření, mléko, čedar, tvaroh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co za nejlepší sýry si můžete vychutnat na pizze?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.