Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekČtvrtek, 22. dubna 2021, 09:39
Pizzu bez sýra si neumí snad nikdo představit. Klasický rajčatový základ a k tomu alespoň minimální pokrývka sýrové radosti je prostě něco, co nic nepřekoná. Jenže je škoda zůstávat jenom u klasických sýrů, když je možnost použít rovnou celou řadu zajímavých a chutných variant. Jaké sýry na pizzu používají restaurace jako Pizza-Einstein.cz i mnohé další?
Na originální pizze figuruje pochopitelně mozzarella. Jedná se o sýr víceméně bez chuti, ale po ohřátí najednou získá zajímavou jemnou chuť, která se dá nejlépe popsat jako krémová. Velice dobře si navíc přivlastňuje okolní chutě ze surovin a koření a vzhledem k tomu, že je velice tučná, se i moc dobře rozpéká. Tradiční mozzarella se vyrábí z buvolího mléka a nazývá se Mozzerella di Bufala. Naprosto ikonickou pizzou pro mozzarellu je pochopitelně Margerita.
Tady se opět jedná o sýr, který je spíše krémový. Prodává se v kelímcích a na první pohled by nám připomínala především tvaroh. Je ale velice jemná, krémová a často se používá na chuťově výrazné pizzy, aby trošku uklidnila její silnou tendenci. Velice častým užitím Ricotty je například na pizze s tuňákem, který je běžně i s cibulí a ricotta výslednou chuť skvěle zjemní.
Rozhodně se nejedná o tradiční sýry, které by Italové na pizzu dávali, ale to z nich nedělá nic špatného. Ba naopak! Gouda i cheddar jsou sýry, které standardně potkáváme ve dvou kvalitách. Jako tu levnější variantu v obchodech a pak dražší a ušlechtilejší variantu v podobě dlouho zrajících sýrů se silnou kořeněnou až pikantní chutí. Oba sýry se užívají například i do burgerů, protože se díky vysokému procentu tuků dobře roztékají a přesně proto jsou oblíbené i na pizzách. Najdete je často na pizzách „amerického stylu“ a také se dostávají do variací pizz jako Quattro Formaggi.
Více informací na Pizza-Einstein.cz.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.