Počasí dnes33 °C, zítra30 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Průzkum: Nejlevnější parkování v Evropě má Slovensko, nejdražší Nizozemsko

Letní cestování po Evropě pro řidiče osobních aut znamená mimo jiné placení parkovného, přičemž nejméně za parkování zaplatí na Slovensku a nejvíce v Nizozemsku. Průměrná cena za hodinu parkování v EU letos vychází na 52 korun. Vyplývá to z dat společnosti EasyPark Group a jejích parkovacích aplikací, které poskytla ČTK. Společnost srovnávala průměrnou cenu za jednu hodinu parkování v 15 evropských zemích. Česko se v průzkumu umístilo jako země s pátým nejlevnějším parkovným.

Na Slovensku řidiči průměrně za hodinu parkování zaplatí v přepočtu zhruba 27 korun. Druhé nejlevnější parkování najdou řidiči v Portugalsku, hodinové parkovné tam stojí průměrně téměř 30 korun. V nejdražším Nizozemsku hodina parkování průměrně vyjde na přibližně 102 korun, druhé nejdražší je s průměrnou cenou téměř 100 korun za hodinu Norsko, které není členským státem EU.

V Evropské unii byla loni průměrná cena za hodinu parkování podle dat EasyPark Group mírně nižší než letos, v přepočtu 48 korun. V meziročním srovnání mezi nejlevnějšími zeměmi zůstalo Portugalsko. Pozici si udrželo také Nizozemí a Norsko s nejvyššími cenami.

Parkování řeší i fanoušci při současném fotbalovém Euru v Německu. EasyPark uvedl, že pro víc než třetinu řidičů a fotbalových příznivců je na mistrovství hlavním zdrojem stresu nalezení parkovacího místa u stadionu. Přesto se jich autem do Německa chystá přijet 37 procent.

Letadlo využije 24 procent fanoušků, vlak 20 procent, lodí se chystají připlout dvě procenta příznivců, vyplývá z průzkumu, který pro EasyPark provedla mezi 11.000 dospělými výzkumná agentura Censuswide v květnu tohoto roku. Respondenty byli řidiči a fotbaloví fanoušci z Británie, Nizozemska, Německa, Itálie, Španělska, Portugalska, Dánska, Francie a Rakouska.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, Evropa, automobilová, ceny, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průzkum: Nejlevnější parkování v Evropě má Slovensko, nejdražší Nizozemsko  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.