Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rok 2024 v EUC: Rozšiřování klinik, digitalizace, umělá inteligence

PR článek

V letošním roce bude skupina EUC pokračovat v investicích do výstavby dvou nových klinik Canadian Medical, které celkově během tří let dosáhnou 2 miliardy korun. Letos také plánuje investovat zhruba 200 milionů Kč do oblasti digitalizace zdravotnictví a péče o chronické pacienty. Přibližně 52 % z investované částky bude směřovat do segmentu IT, technologií a budov, 48 % do přístrojů a vybavení. Podobnou částku vynaloží i v dalších dvou letech.

„V roce 2024 budeme intenzivně posilovat sektor jednodenní chirurgie v rámci naší sítě klinik. Zaměříme se na poskytování komplexní péče o chronicky nemocné pacienty prostřednictvím programu disease managementu a rozšíříme naše pracoviště. Hned z kraje roku jsme otevřeli nové pracoviště magnetické rezonance ve Zlíně. Kontinuálně tak zlepšujeme dostupnost lékařské péče po celé České republice,“ komentuje plány MUDr. Michal Bednář a dodává: „V loňském roce jsme učinili významný krok vpřed v oblasti mamografického screeningu – začali jsme zavádět umělou inteligenci pro analýzu mamografických snímků v našich mamocentrech. Tento průlomový přístup bude do konce letošního roku implementován ve všech našich zařízeních, což nás řadí na špičku inovací v této důležité oblasti.“

Dalším důležitým krokem byla pro skupinu EUC v červnu letošního roku akvizice společnosti Advantis Medical, čímž dále posílila svou pozici jedničky na trhu domácí péče. Advantis Medical aktuálně provozuje více než 20 poboček domácí péče po celé ČR a má přes 120 kvalifikovaných zaměstnanců. V kontextu stárnutí populace a nedostatku lůžek v sociálních zařízeních vnímá EUC domácí péči jako jeden z nejvýznamnějších segmentů pro svůj další strategický rozvoj, ale i pro udržitelnost celého zdravotnického systému.

Umělá inteligence v diabetologii

Umělá inteligence pomáhá lékařům při vyšetřeních asistovat také v rámci screeningu diabetické retinopatie. Služba funguje od loňského roku na pěti klinikách napříč republikou a brzy bude dostupná také ve Zlíně a dalších pražských klinikách. Jde o významné vyšetření pro diabetiky 1. i 2. typu, které dokáže včas odhalit onemocnění diabetickou retinopatií neboli poškození cév vyživujících sítnici oka, což je jedna z nejčastějších komplikací cukrovky, která může vést až ke slepotě. Ke konci května 2024 (26. 5. 2024) bylo díky důkladné prevenci vyšetřeno 2864 pacientů, z toho bylo 496 pozitivních. Podařilo se tak zachytit 17,3 % případů počínajícího onemocnění diabetickou retinopatií a pacienti se tak začali včas léčit.

Nadační fond EUC Elucidate

Prostřednictvím Nadačního fondu Elucidate skupina EUC dlouhodobě podporuje zdravotní sestry a ty, kteří vidí svou budoucnost ve zdravotnictví. Základním pilířem finanční podpory je vzdělávání a pomoc v těžkých životních situacích. Fond úzce spolupracuje a podporuje střední a vyšší zdravotnické školy. Od svého založení poskytl konkrétní pomoc ve výši desítek milionů korun.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pacient, klinika, zdravotnictví, Česko, umělá inteligence, digitalizace, diabetická retinopatie, Zlín, EUC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rok 2024 v EUC: Rozšiřování klinik, digitalizace, umělá inteligence  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.