Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Charita České republiky vyhlásila sbírku na pomoc obětem povodní, přispívat můžete již nyní

Charita Česká republika vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc obětem povodní a je připravena poskytnout okamžitou humanitární pomoc. Ta by měla zahrnovat jak materiální a dobrovolnickou pomoc, tak tu psychosociální v podobě krizových intervencí. Pro oběti povodní budou připravené finanční prostředky z veřejné sbírky.

Charita v rámci svého systému včasné reakce na mimořádné události aktivovala své krizové týmy, a to jak na centrální, tak na regionální úrovni. Její členové jsou nyní v kontaktu s Generálním ředitelstvím hasičské záchranné služby i s krajskými a místními krizovými štáby či povodňovými komisemi.  

„Aktivně monitorujeme situaci a ve spolupráci se složkami Integrovaného záchranného systému jsme připraveni na poskytnutí cílené pomoci. A to jak v oblasti okamžité dobrovolnické i materiální pomoci, poskytnutím psychosociální pomoci či krizové intervence, tak i v oblasti následné finanční pomoci z veřejné sbírky,“ říká Vít Kraus, manažer pro krizové události Charity Česká republika.  

Veřejná sbírka

Charita Česká republika uvolňuje ze svého krizového fondu finanční prostředky a současně prosí o finanční příspěvek do sbírky, jejíž výtěžek pomůže obětem ničivých povodní. O sbírce a aktuálním dění týkajícím se povodní se dočtete na webu www.povodne.charita.cz.

Přispívat můžete na bankovní účet: 44665522/0800 u České spořitelny, variabilní symbol je 906. Případně můžete zvolit formu dárcovské SMS ve tvaru DMS CHARITAPOMOC 90 nebo DMS CHARITAPOMOC 190. Zprávu odešlete na číslo 87777.

Charita Česká republika uvolňuje ze svého krizového fondu finanční prostředky a současně prosí o finanční příspěvek do sbírky, jejíž výtěžek pomůže obětem ničivých povodní.

Českobudějovická pobočka Charity má své koordinátory pro mimořádné situace v každé Charitě napříč diecézí. „Jsme součástí Panelu neziskových organizací, který je propojen s krajským krizovým štábem. Do stavu pohotovosti jsme uvedli také všechny naše zaměstnance, kteří jsou v případě potřeby ochotni pomoci tak, jak budou moci a jak bude potřeba,“ upřesňuje Patrik Coufal, koordinátor pro mimořádné situace Diecézní charity České Budějovice. 

„Momentálně jsme připraveni, jak nejlépe umíme, ale nezbývá než vyčkávat, kde, jak a jestli bude naše pomoc potřeba. V případě mimořádných událostí jsme schopni spolupracovat jako Charity napříč celou Českou republikou, případně i v zahraničí. Jako Diecézní charita umíme poskytnout také okamžitou krizovou intervenci,“ říká ředitel Diecézní charity České Budějovice Jiří Kohout.  

Charita a její složky jsou součástí Integrovaného záchranného systému. Charity organizují pomoc dobrovolníků, poskytují lidem materiální a psychosociální pomoc. Často v místech zasažených přírodním živlem působí dlouho po odeznění pohromy. „Charita má s pomocí obětem povodní a v dalších kritických situacích již řadu zkušeností. Jsme připraveni pomoci také v této chvíli,“ uvedl Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Foto Michael Daněk

Štítky povodně, charita, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Charita České republiky vyhlásila sbírku na pomoc obětem povodní, přispívat můžete již nyní  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.