Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Babiš odmítl výhrady k Schillerové jako kandidátce na ministryni

Ministr financí Andrej Babiš odmítl výhrady ČSSD, že by jeho náměstkyně Alena Schillerová ovlivňovala činnost Finanční správy. Jejím jmenováním ministryní by premiér Bohuslav Sobotka urychlil konec krize, uvedl Babiš. Sobotku požádal o schůzku, termín je již dohodnut, odmítl jej ale upřesnit. Babiš dále vyzval premiéra, aby také svolal koaliční radu.

„Paní Schillerová je profesionál, který pracuje 26 let ve Finanční správě. Doufám, že ho profesně přesvědčí, že je to člověk na správném místě,“ uvedl ministr. Podle něj je navržené řešení nejlepším.

Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek uvedl, že lidovci respektují právo hnutí ANO navrhnout nového ministra financí. Premiér Bohuslav Sobotka minulý týden požádal prezidenta, aby Babiše z vlády odvolal kvůli nejasnostem souvisejícím s jeho podnikáním. Prezident zatím nerozhodl.

„Není důvod k mému odvolání, nicméně jsem se s tím smířil. Počítám s tím, že mě pan prezident odvolá,“ zopakoval Babiš.

Celé řešení krize podle Babiše závisí na tom, jak rychle zareaguje Sobotka. „Pokud pan premiér rychle zareaguje a přijme paní náměstkyni, tak to řešení krize je jednoduché. Pan premiér může tak předložit tento návrh panu prezidentovi a celá krize je vyřešena a můžeme si ušetřit paralýzu vlády,“ uvedl.

Babiš se zároveň ohradil proti vyjádření ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, že finanční úřad nebyl schopen zahájit správní řízení proti Agrofertu kvůli daňovým únikům. „Na mé bývalé firmě se netrhnou dveře. Probíhají tam od března simultánně tři finanční kontroly,“ uvedl.

Foto Ministerstvo financí České republiky | Zdroj ČTK

Štítky Andrej Babiš, Alena Schillerová, Bohuslav Sobotka, krize, Finanční správa, ČSSD, vláda, Pavel Bělobrádek, KDU-ČSL, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš odmítl výhrady k Schillerové jako kandidátce na ministryni  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.