Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Přes 500 vojáků ze šesti zemí bude cvičit protivzdušnou obranu

Pro více než 500 vojáků ze šesti zemí dnes začíná v České republice rozsáhlé mezinárodní cvičení protivzdušné obrany Tobruq Legacy 2017. Koná se zároveň i na území Litvy a Rumunska, celkem se do něj zapojí 1700 vojáků deseti armád Severoatlantické aliance. Jednotky budou procvičovat spolupráci při pozemní protivzdušné obraně, uvedlo ministerstvo obrany. Na závěr akce jsou plánovány ostré střelby.

Cvičení se koná mezi 10. a 23. červencem, kromě českých vojáků se do něj zapojí i příslušníci armád Litvy, Lotyšska, Maďarska, Polska, Rumunska, Slovenska, Slovinska, Velké Británie a USA. Hlavním jeho cílem je procvičit činnost a spolupráci jednotek z různých zemí při společné pozemní protivzdušné obraně v rámci jednoho uskupení.

Na území České republiky bude cvičit více než 500 vojáků z Česka, Litvy, Maďarska, Slovenska, Velké Británie a USA. Výcvik bude probíhat ve vojenském újezdu Hradiště, prostorech 22. základny vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměště nad Oslavou a 25. protiletadlového raketového pluku ve Strakonicích. Cvičení vyvrcholí bojovými střelbami z protiletadlových raketových kompletů velmi krátkého dosahu.

Foto PIxabay | Zdroj ČTK

Štítky ČR, NATO, armáda, letectví, cvičení, protivzdušná obrana, Česko, Litva, Rumunsko, Ministerstvo obrany České republiky, Maďarsko, USA, Velká Británie, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes 500 vojáků ze šesti zemí bude cvičit protivzdušnou obranu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.