Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Zítra přijede do Olomouce premiér Babiš s vládou. Zavítají do Fakultní nemocnice i Muzea umění

Předseda vlády Andrej Babiš a další členové kabinetu navštíví ve středu 20. června Olomoucký kraj. Během své cesty budou jednat o průmyslové zóně v Přerově Bochoři, modernizaci Fakultní nemocnice v Olomouci i využití hotelu Strojař v Přerově. Navštíví také Muzeum umění Olomouc.

a úvod se členové vlády setkají s radními Olomouckého kraje, se kterými budou jednat o financování sociálních služeb, oblasti bezpečnosti, cestovním ruchu, rozvoji dopravní infrastruktury, zdravotnictví a regionálním rozvoji. Následně budou diskutovat se starosty měst a obcí v kraji.

V Bochoři se vláda bude zabývat rozvojem strategické průmyslové zóny Přerov-Bochoř, jejíž výstavbu schválil předchozí kabinet 11. dubna 2016, ale prozatím se nepodařilo nalézt významného investora. Ministři a ministryně si poté v Přerově prohlédnou bývalý hotel Strojař. Ten město koupilo v roce 2016 od Ministerstva obrany a nyní řeší jeho další využití.

Program středeční návštěvy:

8.15 – jednání vlády s Radou Olomouckého kraje
10.20 – setkání vlády se starosty měst a obcí
13.05 – návštěva strategické průmyslové zóny Přerov Bochoř
13.45 – prohlídka hotelu Strojař
14.45 – návštěva Muzea umění Olomouc
15.30 – návštěva Fakultní nemocnice Olomouc
16.45 – tisková konference

V Muzeu umění Olomouc se členové vlády seznámí s projektem výstavby Středoevropského centra Olomouc včetně nového architektonického komplexu. Následně ve Fakultní nemocnici Olomouc budou diskutovat s lékaři, sestrami a vedením nemocnice o modernizaci a investicích. 

Do Olomouckého kraje přijede s premiérem Andrejem Babišem také první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministr vnitra Lubomír Metnar, ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner, ministr dopravy Dan Ťok, ministr zemědělství Jiří Milek, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička. 

První místopředseda vlády a ministr životního prostředí Brabec, ministr zemědělství Milek, ministr vnitra Metnar, ministr průmyslu a obchodu Hüner, ministr dopravy Ťok, ministryně práce a sociálních věcí Němcová, ministr zdravotnictví Vojtěch a ministr školství, mládeže a tělovýchovy Plaga mají v rámci cesty po kraji částečně separátní program. Pro detailnější informace o jejich programech se prosím obraťte na tisková oddělení jednotlivých ministerstev.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky Babiš, návštěva, Muzeum umění, Fakultní nemocnice, vláda ČR, vláda, Muzeum umění Olomouc, Andrej Babiš, Přerov, Olomouc, Olomoucký kraj, Fakultní nemocnice Olomouc, hotel, průmyslová zóna, Bochoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra přijede do Olomouce premiér Babiš s vládou. Zavítají do Fakultní nemocnice i Muzea umění  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.