Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Sněmovna bude schvalovat snazší přechod mezi mobilními operátory

Sněmovna bude dnes schvalovat novelu, která má usnadnit přechod klientů mezi mobilními operátory a zvýšit tak konkurenci. Ve finále jsou i dvě drážní předlohy. Vládní zavádí systém jednotných jízdenek na železnici, poslanecká umožní provoz vlaků metra bez strojvůdců. Poslanci by také mohli dokončit schvalování lesní novely k účinnějšímu boji s kůrovcovou kalamitou.

Předloha o elektronických komunikacích předpokládá zejména snížení pokuty za přechod k jinému mobilnímu operátorovi a zkrácení lhůty pro převod telefonního čísla. Vládní drážní novela umožní cestujícím jet při jedné cestě na jednu jízdenku vlaky různých dopravců. Do systému budou muset vstoupit všichni dopravci, kteří jezdí na základě objednávek státu a krajů. Nyní si musí cestující kupovat v případě přestupů mezi vlaky různých dopravců více jízdenek.

Novela lesního zákona počítá například s tím, že opatření podporující boj s kůrovcem budou moci nově stanovit ministerstvo zemědělství, krajské úřady a obce s rozšířenou působností. Opatření by měla okamžitou platnost, projednávána by byla následně.

Na programu dnešní schůze jsou také výroční zprávy České televize za roky 2016 a 2017. Poslanci je začali projednávat už v lednu, debatu o nich dosud nedokončili. Odkládané projednávání zpráv je sledované kvůli tomu, že jejich dvojí neschválení by mohlo vést k odvolání Rady České televize.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Sněmovna, mobil, mobilbí operátor, smlouva, mobilní operátor, Poslanecká sněmovna ČR, Ministerstvo zemědělství České republiky, Česká televize, Rada České televize

Sněmovna bude schvalovat snazší přechod mezi mobilními operátory  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.