Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Babiš: Za rezolucí stojí čeští europoslanci, kteří poškozují Česko

Za rezolucí Evropského parlamentu podle premiéra Andreje Babiše (ANO) stojí čeští europoslanci, kteří dělají vše pro to, aby Českou republiku v Bruselu poškodili. Babiš to dnes v reakci na páteční kritické usnesení Evropského parlamentu kvůli jeho možnému střetu zájmů sdělil. Rezoluce se podle něj snaží ovlivnit výsledek auditních procesů v rámci EU.

Premiér ve svém vyjádření také kritizuje Evropský parlament, že bez jakýchkoliv konkrétních znalostí a důkazů nabádá k činění kroků ve vztahu ke konkrétnímu trestnímu řízení na území ČR. To může být podle něho vnímáno jako důkaz politického a mediálního tlaku na justiční systém v ČR a vměšování do vnitřních záležitostí, které patří nezávislým a hlavně nepolitickým orgánům.

Poslanci Evropského parlamentu v pátek jasnou většinou hlasů schválili usnesení kritické k možnému střetu zájmů Babiše. Šéf české vlády podle europoslanců zpochybňuje nezávislý výkon své funkce, neboť se podílí na rozhodování o penězích z rozpočtu Evropské unie a zároveň kontroluje holding Agrofert. Rezoluce vyzývá Evropskou komisi k nulové toleranci vůči střetům zájmů a české úřady k tomu, aby vytvořily spolehlivý systém jejich odhalování a potírání. Právně nezávazné usnesení podpořilo 510 poslanců, 53 jich bylo proti a 101 se zdrželo hlasování.

Autoři | Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky ČR, EU, parlament, hospodářství, Babiš, Andrej Babiš, Česko, Evropský parlament, europoslanec, Evropská unie, střet zájmů, ANO 2011, Brusel, Vláda ČR, Evropská komise

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

Ne v tomto případě Česko, ale Babiše. Česko ovšem tím, že vůbec jsou.... Dzp.

Pátek, 26. června 2020, 12:49Odpovědět

Babiš: Za rezolucí stojí čeští europoslanci, kteří poškozují Česko  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.