Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Prymula se chce do řešení pandemie zapojovat na expertní úrovni

Končící ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) se chce dále do řešení pandemie zapojovat na expertní úrovni. Plánuje spolupracovat s mezinárodní skupinou expertů. Včera to řekl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Prymulu tento týden zachytil deník Blesk, jak bez roušky vycházel z restaurace, přestože jakožto ministr zdravotnictví vyhlásil jejich uzavření.

"Nevím, jestli jsem schopen jít do nějaké další vládní funkce, takže spíš můj názor je takový, že bych chtěl pomoci jako osoba nezávislá, jako expert," řekl Prymula. "Já popíšu, jak si dovedu představit svoji podporu a svoji expertní kapacitu, protože to si myslím, že nabídnout jsem schopen, ale nechci jít do nějaké pozice," řekl v reakci na otázku, jestli přijme nabídku premiéra Andreje Babiše (ANO) pokračovat v covidové expertní skupině.

Končící ministr zároveň řekl, že se chce zapojit do řešení pandemie na globální úrovni. "Já jsem v tuto chvíli ve velmi těsném kontaktu s tou mezinárodní skupinou expertů a v podstatě na této bázi, na tomto půdorysu de facto neformální skupiny bych chtěl eventuálně působit a ten systém podpořit," řekl.

Prymulu zachytil deník Blesk, jak ve středu v noci vychází bez roušky z uzavřené restaurace. Ty musí být kvůli šíření koronaviru pro hosty mimo provoz, mohou mít do 20:00 otevřené jen výdejové okénko. Premiér Babiš v pátek ministra vyzval k rezignaci. Prymula uvedl, že nic neporušil a sám rezignovat nehodlá. Předseda vlády pak navrhl Prymulovo odvolání. Ten dnes řekl, že je připraven rezignovat, jakmile bude znám jeho nástupce.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky ČR, vláda, koronavirus, personální, Prymula, Roman Prymula, pandemie, ANO 2011, Česká televize, Blesk, Otázky Václava Moravce, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eva Wendlerova

A kdo je ten expert na epidemie? myslí jako expert vakcinolog, jo z bláta do Mariánského příkopu.

Pondělí, 26. října 2020, 16:14Odpovědět

Prymula se chce do řešení pandemie zapojovat na expertní úrovni  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.