Počasí dnes29 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Národní stánek na BIO International Convention zdůrazňuje potenciál českého biotechnologického sektoru

PR článek, aktualizováno 5. června 2024, 10:38

Praha/San Diego 5. června 2024 (PROTEXT) - IOCB Tech, sdružení Prague.bio a další významné české firmy otevřely český stánek na prestižní mezinárodní akci Bio International Convention; největší biotech akci svého druhu na světě, které se pravidelně účastní na 20 tisíc lidí z více než třech desítek zemí. Slavnostního otevření se zúčastnili zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu, českého velvyslanectví ve Spojených státech a agentury CzechTrade.

„Zdaleka ne všechny státy mají na akci svá národní zastoupení. Fakt, že Česko má na tak důležité konferenci svůj stánek, svědčí o tom, že české firmy zaměřené na biotech a medtech mají určitě co nabídnout i v tak náročném mezinárodním prostředí a česká věda je na světové úrovni“, uvedl Jan Chmelík, vědecký diplomat české ambasády ve Washingtonu.

Stejně jako loni, i letos český stánek vznikl díky podpoře Ministerstva průmyslu a obchodu v rámci programu Českých oficiálních účastí. Samotnou realizaci národního pavilonu zajišťovala agentura CzechTrade, která se postarala o kompletní logistiku stavby i o podporu firem během veletrhu. Její zástupkyně Markéta Šebelová dodala: „Americké zastoupení agentury CzechTrade dlouhodobě podporuje firmy při exportu a expanzi na nejnáročnější trh světa. Čeští exportéři mají stále větší chuť expandovat na trh USA, na což reagujeme posílením našich amerických kanceláří s cílem podpořit české firmy, které nabízí nejmodernější technologie a inovativní produkty.“ Agentura loni otevřela kancelář v texaském Austinu, do konce letošního roku plánuje také zastoupení v San Francisku.

„Český průmysl i věda mají velký potenciál. Prosadit se na zahraničních trzích není jednoduché. Proto pomáháme českým firmám, aby se mohly účastnit tak důležitých akcí jako je právě mezinárodní BIO,“ vysvětlil Rudolf Klepáček, ředitel odboru podpory exportu MPO.

Českou republiku na BIO International reprezentuje asociace Prague.bio a IOCB Tech, dceřiná společnost Ústavu organické chemie a biochemie, která se zabývá transferem technologií a v San Diegu hledá komerční partnery pro rozvoj několika projektů v oblasti vývoje léků. Dalšími firmami, které se na českém stánku prezentují, je AbCheck soustředící se na vývoj nových léčiv, chemicko-farmaceutická společnost Apigenex, inkubátor i&i Prague, MediTox orientovaná na preklinické testování, Oncomed Manufacturing, firma zaměřená na plnění specializovaných injekcí, Deep Medchem zabývající se umělou inteligencí ve vývoji léčiv a Santiago chemikálie vyrábějící molekuly na míru.

„Nápad je jedna věc. Jeho přenos do praxe věc druhá. Pro úspěch je důležitý dialog mezi vědou a byznysem, což je mimo jiné posláním BIO International Convention,“  zmínil Martin Fusek, CEO IOCB Tech.

BIO International Convention je celosvětově největší a nejvýznamnější kontraktační setkání v oblasti biotechnologie a farmacie. Akce je zaměřena na komerční aspekty v oblasti biotechnologií, podporu inovací, výzkumu a rozvoje biotechnologického průmyslu. Během této události se pořádají především B2B interakce, prezentace technologií, diskuse, workshopy a výstavy, které se týkají aktuálního stavu a budoucnosti biotechnologií. Účastníci mají příležitost navázat nové kontakty, sdílet poznatky a především nalézt nové obchodní příležitosti a partnerství.

Zdroj: IOCB Tech

 

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní stánek na BIO International Convention zdůrazňuje potenciál českého biotechnologického sektoru  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.