Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Kozlovicích na Přerovsku budou čtyři měsíce dopravní komplikace, uzavřela je oprava tamní silnice

PR článek, aktualizováno 24. června 2024, 7:53

Přerov 24. června 2024 (PROTEXT) - Silnice II. třídy v Kozlovicích na Přerovsku prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Obyvatelé na ni čekali už několik let. Práce odstartovaly na začátku června a potrvají do konce září 2024.

Ivo Černý, ředitel Správy silnic Olomouckého kraje: "Důvodem rekonstrukce byl havarijní stav konstrukčních vrstev vozovky. Budou se opravovat všechny konstrukční vrstvy vozovky v celém průtahu, je to zhruba asi kilometr cesty."

Vladimír Lichnovský (ANO), náměstek primátora města Přerova: "Město Přerov se připojuje ke stavbě s chodníky. Budujeme část nového, část chodníků rekonstruujeme. Rovněž překládáme veřejné osvětlení z jedné strany na druhou, protože osvětlení na jedné straně už je v havarijním stavu."

Opravou projdou i částečně nefunkční příkopy odvádějící vodu. Zvýší se i bezpečnost chodců.

Vladimír Lichnovský, náměstek primátora města Přerova: "Jeden ze stávajících přechodů pro chodce bude nově nasvícen. Jeden už nasvícen je, druhý přibude. Myslím si, že z hlediska bezpečnosti to bude samozřejmě posun dopředu."

Harmonogram prací byl rozdělen do tří etap s cílem co nejvíce zkrátit dobu rekonstrukce a minimalizovat omezení dopravy. I tak se ale na téměř čtyři měsíce musí řidiči obrnit trpělivostí. Rekonstrukce kilometrového úseku silnice přinese dopravní omezení.

Ivo Černý, ředitel Správy silnic Olomouckého kraje: "Objížďky budou po silnici I. třídy 47 do Prosenic - Grymova. Pro obyvatele Kozlovic bude možnost jet přes místní komunikace."

Řidiči pak mohou pokračovat obousměrně ulicemi Polní, Tržní, Velké Novosady, Komenského a dále třídou 17. listopadu. Cesta se tak prodlouží zhruba o 10 minut.

Vladimír Lichnovský, náměstek primátora města Přerova: "S tím souvisí i objízdné trasy městské hromadné dopravy, která je naplánována tak, aby místní část byla obsloužená. Většinou je to z druhé strany, tedy od Grymova. Spojení je ale zajištěno, jen jiným způsobem."

Nákladově je oprava společnou investicí města Přerova a Správy silnic Olomouckého kraje.

Ivo Černý, ředitel Správy silnic Olomouckého kraje: "Náklady ze strany Správy silnic Olomouckého kraje se předpokládají 26 milionů korun."

Vladimír Lichnovský (ANO), náměstek primátora města Přerova: "My se k tomu připojujeme 7,6 miliony korun, což jsou právě chodníky, veřejné osvětlení a dále máme podíl na obrubách podél celé silnice."

Zdroj: POLAR televize Ostrava

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kozlovicích na Přerovsku budou čtyři měsíce dopravní komplikace, uzavřela je oprava tamní silnice  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.