Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

GCL SI představuje na veletrhu Intersolar Europe 2024 žhavou inovaci s názvem SiRo

PR článek, aktualizováno 24. června 2024, 7:39

Mnichov 24. června 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - GCL System Integration Technology Co., Ltd. (dále jen „GCL SI" nebo „společnost"), přední dodavatel komplexních řešení v oblasti obnovitelných zdrojů energie, debutuje na přední výstavě pro světový solární průmysl Intersolar Europe (19.-21. června v Mnichově) se žhavou novinkou ve fotovoltaice pod názvem SiRo, která integruje vůbec první převratný mechanismus pro sledování emisí uhlíku v celém hodnotovém řetězci GCL Carbon Data Platform.

GCL SI na veletrhu připravila také evropskou premiéru celé řady nejnovějších řešení, včetně perovskitových modulů či série vysoce účinných modulů typu N.

Průkopnické řešení GCL SI, která využívá nejmodernější blockchainovou technologii a strategická partnerství k vybudování ucelené a transparentní uhlíkové platformy, umožňuje společnosti snižovat svou uhlíkovou stopu a podpořit v tomto cíli také ostatní.

Všechny moduly vybavené platformou GCL Carbon Data Platform jsou integrovány do SiRo – řešení navrženého a vyvinutého pro sledování emisí uhlíku v celém procesu od metalurgické výroby polykrystalického křemíku přes jeho rafinaci ve fluidním reaktoru (FBR), postup výroby od ingotů přes destičky až po články a nakonec i montáž fotovoltaického modulu. Cílem vytvoření systému SiRo je nabídnout klientům více nízkouhlíkových alternativ prostřednictvím sledování emisí uhlíku v každém výrobním kroku a také zajistit, aby emise uhlíku modulů v systému SiRo splňovaly příslušné národní normy a požadavky.

Každý modul SiRo by byl opatřen QR kódem, který by zpřístupnil údaje o jeho konkrétních emisích uhlíku a zprávu z každého výrobního kroku, přičemž tato data jsou před manipulací chráněna technologií blockchainu a celé řešení nabízí transparentnost v rámci přípravy na blížící se pravidla mechanismu CBAM (Carbon Border Adjustment Mechanism, Mechanismus uhlíkového vyrovnání na hranicích).

Zásadní průlom přinášejí také nejnovější perovskitové jednopřechodové a tandemové moduly, které stanovily nový rekord s účinností 19,04 %, resp. 26,36 %. Systém výroby energie na bázi perovskitu bude i nadále aktualizovat rekordy v účinnosti, čímž přispěje k dalšímu rozvoji odvětví a rozšíření produkce. Společnost GCL SI dále představila pět vysoce účinných modulů typu N, které se mohou pochlubit maximálním výkonem 720 Wp při upgradovaném výkonu.

V rámci veletrhu Intersolar Europe 2024 podepsala společnost GCL SI dohodu o spolupráci se společností EcoTree, která se specializuje na udržitelný rozvoj prostřednictvím inovativních investičních řešení v oblasti výsadby stromů. Oba partneři budou spolupracovat v oblastech strategického plánování, komunikace, výzkumu a hodnocení s cílem zajistit účinnou ochranu biologické rozmanitosti a zachování lesů.

„Navázání silného a přínosného partnerství se společností GCL SI nás velmi těší. Stejně jako my, také oni aktivně přispívají k dekarbonizaci. Spojit síly pro rozvoj lokálních projektů v oblasti biodiverzity a uhlíku proto dává perfektní smysl. Ve společnosti EcoTree nás obzvláště těší mezinárodní rozsah tohoto partnerství, které reprezentuje podstatu našeho podnikání s dosahem projektů v různých evropských zemích," uvedl generální ředitel společnosti EcoTree Thomas Canguilhem.

Výkonný prezident společnosti GCL SI Thomas Zhang poznamenal, že veletrh Intersolar Europe poskytl společnosti platformu pro prezentaci jejích nejnovějších technologických úspěchů, produktů a řešení a zároveň podpořil výměnu zkušeností s lídry v oboru a otevření nových obzorů prostřednictvím spolupráce.

„Nacházíme se v rozhodujícím období historie, kdy je třeba řešit klimatické výzvy pomocí nepřetržitých inovací a odvážných opatření, abychom vybudovali zelenější a životaschopnější budoucnost pro celé lidstvo. Společnost GCL SI je připravena přispět k rozvoji odvětví prostřednictvím svého mezinárodního dosahu a pokročilých technologií. Naším cílem i odpovědností je urychlit ekologickou transformaci globální energetické struktury pomocí neustále inovovaných produktů a řešení," řekl Zhang.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2443877/GCL_SI_debuting_several_trending_products_at_Intersolar_Europe.jpg 

KONTAKT: Siyi Wei, weisiyi@gclsi.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GCL SI představuje na veletrhu Intersolar Europe 2024 žhavou inovaci s názvem SiRo  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.