Počasí dnes18 °C, zítra26 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Záložní zdroj podceňuje většina českých gamerů: Riskují přerušení hry i poškození drahého vybavení

PR článek, aktualizováno 24. června 2024, 14:33

Praha 24. června 2024 (PROTEXT) - Čeští hráči vnímají důležitost nepřetržitého napájení během hraní, přesto většina z nich své herní zařízení nechrání. Podle průzkumu společnosti Schneider Electric mají tři čtvrtiny z nich negativní zkušenosti s nestabilní elektrickou sítí. Přitom záložní zdroj používá jen každý třetí. Dvě třetiny gamerů se tak vystavují problémům, jako je ztráta neuloženého pokroku ve hře či dokonce poškození hardwaru a softwaru.

S náhlým odpojením ze hry kvůli výpadkům napájení se pravidelně potýkají desítky milionů hráčů po celém světě včetně těch českých. Průzkum Schneider Electric ukázal, že v důsledku nestabilní elektrické sítě mělo problémy při hraní 75 % tuzemských hráčů. Nejčastěji šlo o kolísání výkonu herního zařízení (52 %) a ztrátu neuloženého postupu (45 %). Téměř pětina zaznamenala i poškození hardwaru a 14 % přišlo o herní soubory. Jen necelá čtvrtina hráčů uvedla, že žádné problémy v souvislosti se stabilitou sítě nezaznamenala.

Naprostá většina českých gamerů (90 %) přitom stabilnímu napájení přikládá velký význam. Jeho výpadky s nepříjemnými následky ohrožují nejvíce profesionály, kterým mohou pokazit výsledky, zhoršit pozici v žebříčcích a připravit je o příjmy.

Odborníci doporučují používat záložní zdroj (UPS). Ten herní zařízení ochrání před poškozením při kolísání elektřiny a poskytne čas na uložení rozehrané hry a bezpečné vypnutí. Přesto UPS používá jen každý třetí český hráč. Dalších 30 % o jeho pořízení teprve uvažuje a stejný podíl o tom vůbec nepřemýšlí. Zhruba desetina pak ani neví, co to UPS je a jak funguje.

Pro pořízení záložního zdroje existují i další dobré důvody. „Používání spolehlivé UPS prodlužuje životnost herních zařízení, a tím šetří náklady na pořizování nového hardwaru. To je zvlášť podstatné v současnosti, kdy ceny komponent kvůli nedostatku čipů výrazně stouply,“ vysvětluje Petr Baudyš, expert společnosti Schneider Electric, která nově přichází s prvním záložním zdrojem navrženým přímo pro potřeby hráčů.

Pokud by spotřebitele mělo něco ke koupi specializované herní UPS motivovat, podle výsledků šetření by to jednoznačně byla příznivá cena (69,5 %). Většina českých gamerů totiž má roční rozpočet na gaming a hardware a příslušenství menší než pět tisíc korun (43,1 %). Důležitým faktorem při rozhodování jsou také příznivé recenze (31,9 %) a vysoký výkon (30,5 %). Pro muže je – na rozdíl od žen (8,4 %) – podstatná i značka produktu a její renomé (19,5 %).

Společnost Schneider Electric vyslyšela přání hráčské komunity a na trh uvedla první záložní zdroj napájení navržený pro gamery: APC Back-UPS Pro Gaming. „Ten nabízí dostatečný výkon i pro velmi výkonné herní počítače, herní konzole, televizory, routery či modemy, které chrání před různými typy přerušení napájení,“ představuje výhody Petr Baudyš. V nabídce je v černém provedení a disponuje celkem šesti zásuvkami, z nichž čtyři jsou zálohované a všechny slouží jako přepěťová ochrana. Přední strana je vybavena porty pro nabíjení mobilních zařízení či náhlavních souprav (2krát USB A a 1krát USB C).

APC Back-UPS Pro Gaming je jako jediné zařízení na trhu vybaveno datovými zásuvkami, což eliminuje potřebu dodatečného vybavení pro připojení. Od konkurence se navíc liší i designovým zpracováním: UPS je vybavena barevným RGB prstencem, který si každý uživatel – hráč, streamer či influencer – může barevně přizpůsobit, aby ladil s jeho herní sestavou. Reakční kolečko informující o stavu zařízení bylo speciálně navrženo tak, že je viditelné téměř z jakéhokoli úhlu. Záložní zdroj je pro svou výkonnost a robustnost vhodnou volbou pro citlivé herní systémy, potřebnou ochranu poskytne ale i kancelářské elektronice nebo dalším domácím spotřebičům.

 

O průzkumu

Průzkum na téma záložní zdroje v českém herním prostředí realizovala společnost Schneider Electric pomocí aplikace Instant Research agentury Ipsos. Sběr dat probíhal online v období 29. 5. až 3. 6. 2024 na celkem 1050 respondentech. Dotazováni byli respondenti z řad běžné populace, přičemž se jedná o reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-65 let.

O společnosti Schneider Electric

Ve společnosti Schneider Electric máme jasný cíl: umožnit všem co nejlepší využití energie a zdrojů a propojit pokrok s udržitelností. Tomuto říkáme „Life Is On“. Naším posláním je být důvěryhodným partnerem v oblasti udržitelnosti a efektivity. Jsme globální lídr v průmyslových technologiích se zaměřením na elektrifikaci, automatizaci a digitalizaci. Soustředíme se na chytré inovace v průmyslu, odolnou infrastrukturu, datová centra, inteligentní budovy a intuitivní domácnosti. Jsme odborníci na průmyslové technologie a dodáváme chytrá řešení s umělou inteligencí a IoT. S využitím propojených produktů, automatizace, softwaru a služeb umožňujeme našim zákazníkům tvořit digitální dvojčata reálných provozů a dosahovat tak profitabilního růstu. Komunita 150 000 zaměstnanců tvoří ekosystém s více než milionem partnerů působících ve 100 zemích. To nám umožňuje být blízko všem našim zákazníkům a zúčastněným stranám. Ve všem, co děláme, dbáme na diverzitu a rovné příležitosti. Naším cílem je udržitelná budoucnost pro všechny.

Schneider Electric CZ

 

Zdroj: Crest Communications

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záložní zdroj podceňuje většina českých gamerů: Riskují přerušení hry i poškození drahého vybavení  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.