Počasí dnes33 °C, zítra30 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

První solární kniha na světě je z Česka. Mapuje možnosti šetrnějšího života

PR článek, aktualizováno 26. června 2024, 13:57

Praha 26. června 2024 (PROTEXT) - Český soběstačný dům stojí již pár let bez jakéhokoliv připojení k inženýrským sítím na samotě v jižních Čechách. Veškerou elektřinu získává celoročně ze slunce, využívá maximálně dešťovku a velice šetrně hospodaří s pitnou vodou i teplem. Nyní vyšla i stejnojmenná kniha – Český soběstačný dům: Výprava za možnostmi šetrnějšího života, která je, stejně tak jako dům samotný, plná sluneční energie. A to doslova. Část nákladu knihy byla totiž vytištěna přímo v tomto domě a jedná se tak o světově první solární knihu. Na 336 stranách čtenáři najdou velmi objemné, inspirativní rozhovory s lidmi, kteří se snaží ve svých domovech žít udržitelnost opravdu až na dřeň. Každý úplně po svém a přeci mají něco společného. V knize je také kompletní příběh a technicko-stavební detaily Českého soběstačného domu, včetně všech pozitiv a negativ takové domácnosti.

„Připravit a postavit Český soběstačný dům mi zabralo skoro 10 let a byla to opravdu doslova výprava za možnostmi šetrnějšího života. Všechno, co jsem cestou zjistil, jsem nakonec sepsal do této knihy. Snažil jsem se to pojmout velice pragmaticky, možná mnohdy až sebekriticky a rozhodně jsem si dával pozor na jakékoliv lakování nazeleno. Věřím, že se mi povedlo vyhnout se nálepkování toho, co je dobré a co zlé, co je správné a špatné. Kniha ve finále nabízí poměrně širokou paletu praktických i filozofických možností šetrnějšího přístupu k životu, ze kterých si každý může něco vybrat pro své vlastní úvahy o udržitelnosti,“ říká Pavel Podruh, autor knihy i celého projektu Český soběstačný dům.

Knihu Český soběstačný dům: Výprava za možnostmi šetrnějšího života společně vydal Český soběstačný dům a ARCHIZOOM BOOKS a je k dostání online na: https://shop.archizoom.cz/csd/

 

Kontakt:

Radek Váňa

Tel. +420 777 752 476

E: radek@idealab.cz

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První solární kniha na světě je z Česka. Mapuje možnosti šetrnějšího života  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.