Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Čchung-čchingu slaví úspěchy soutěž dovedností

PR článek, aktualizováno 26. června 2024, 15:03

Peking 26. června 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Zpráva deníku China Daily:

Na druhé mezinárodní soutěži dovedností iniciativy Nová Hedvábná stezka, která se koná od pondělí do středy v Čchung-čchingu v jihozápadní Číně, předvádějí své dovednosti soutěžící z řady různých zemí a regionů.

Soutěží se v celkem 18 kategoriích, z nichž 11 je také součástí soutěže WorldSkills, což je akce na vysoké úrovni v oblasti odborného vzdělávání a dovedností. Mezi tyto kategorie patří například Digitální stavebnictví, Elektronika, Kabelové instalace informačních sítí nebo Kadeřnictví.

Zbývajících sedm kategorií představuje Automobilová technika (nové energie), Technologie řízení železniční signalizace, Údržba bezpilotních letadel (UAV), Obsluha průmyslových robotů, Instalace a řešení problémů v oblasti internetu věcí (IoT), Příprava kávy a Internetový marketing.

Soutěž se těší široké pozornosti a aktivně se jí účastní zástupci zemí a regionů po celém světě. Ve srovnání s prvním ročníkem, který se konal v roce 2019 v Čchung-čchingu, má tato soutěž vyšší specifikace, je rozsáhlejší, má širší vliv a zahrnuje bohatší aktivity.

Podle statistik se akce zúčastnilo a učilo se na ní celkem 590 kvalifikovaných účastníků z 61 zemí a regionů. Tento údaj zahrnuje 190 soutěžících, 183 rozhodčích a 30 překladatelů. Některé ze zúčastněných zemí do této soutěže vyslaly úředníky na ministerské úrovni a technické pozorovatele, aby celou soutěž sledovali a poučili se z ní.

Všichni soutěžící v kategoriích Elektroinstalace a Automobilová technika (nové energie) byli muži, zatímco v kategorii Kosmetika se soutěže zúčastnily výhradně ženy a v kategorii Kadeřnictví tvořily ženy více než dvě třetiny soutěžících.

Průměrný věk soutěžících byl 22 let, přičemž více než 95 % z celkového počtu tvořili účastníci ve věku do 30 let a více než 40 % účastníci ve věku do 20 let. Nejmladšímu účastníkovi je 15 let a soutěže se zúčastnil v kategorii Obsluha průmyslových robotů.

Slavnostní zahájení celé akce proběhlo v pondělí večer, v úterý a ve středu následovaly samotné soutěže a ve středu večer poté proběhne závěrečný ceremoniál, na kterém budou předány ceny vítězům.

Kromě soutěží v 18 oficiálních kategoriích budou probíhat také aktivity jako diskuse, prohlídky měst a představení, návštěvy a výměny uspořádané pro zúčastněné týmy a výstavy na podporu spolupráce, podepisování dohod a komercializace souvisejících výsledků. Záměrem přitom je, aby se tato soutěž stala „festivalem" dovedností, který zahrnuje zajímavosti, zážitky a interaktivní akce.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2447300/The_second_Belt_and_Road_International_Skills_Competition_holds_its_opening_ceremony_on_Monday_eveni.jpg 

KONTAKT: Chuan Ma, machuan@chinadaily.com.cn

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Čchung-čchingu slaví úspěchy soutěž dovedností  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.