Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

GreMi KLIMA má už dvacet. Sází na kvalitu a lidi se zájmem o práci

PR článek, aktualizováno 27. června 2024, 7:33

Žilina/Milevsko 27. června 2024 (PROTEXT) - Společnosti GreMi KLIMA je letos dvacet let. Je to pozoruhodný příběh slovenského podnikatele Miloše Gregora, který svůj vizionářský sen uvedl do života a z GreMi KLIMY vytvořil nadnárodní společnost.

Tehdy šestadvacetiletý Miloš Gregor měl za sebou dva roky po absolvování vysoké školy, když firmu v roce 2004 založil. Měl už ale zkušenosti z pozice projektového manažera z různých klimatizačních firem, no hledal prostor pro růst a nezávislost.

Zpočátku se věnoval především projektování vzduchotechniky a chlazení, později přišly první montáže. Stále více klientů ale požadovalo vzduchotechniku na klíč, od projektu po realizaci, což byla další výzva. K tomu už ale přizval spolužáky z vysoké školy, aby zvládli rozšíření firmy a rostoucí počet zakázek.

Po nedobrých zkušenostech s dodávkou vzduchotechnického potrubí, začal v roce 2006 budovat jeho vlastní výrobu. Tím se naučil řídit a optimalizovat celý proces dodávky a realizace vzduchotechniky.

Druhý zlomový bod nastal v roce 2008, kdy se GreMi KLIMA začala ze Žiliny rozrůstat do všech koutů Slovenska. První pobočka vznikla v Bratislavě, následoval Poprad a poté další. Současně se řešila celá struktura firmy, organizace práce, systém zakázek a realizace, vnitřní procesy, nastavoval se správný controlling a reporting.

V roce 2013 se GreMi KLIMA posunula do Česka, kde v Třinci vytvořila první zahraniční pobočku. A také rozšířila své působení, když ke vzduchotechnice přidala vytápění a odsávání.

V roce 2018 vznikly pobočky v Českých Budějovicích a v Praze. A také obchodní zastoupení v Polsku a Slovinsku. Ta se ale později neosvědčila a firma aktuálně na těchto trzích nepůsobí. Za to v průběhu roku 2020 koupila českou společnost LUWEX podnikající na trhu vzduchotechniky a průmyslové filtrace, která se stala dalším pilířem celé korporace.

Po těchto úspěšných letech se postupně v roce 2020 zrodila GreMi Investment Group, která zastřešuje všechny firmy skupiny, podnikající dnes na Slovensku a v Česku. To je však už jiný příběh.

V květnu 2021 se dalším oborem podnikání staly i teplárenské rozvody a horkovody. GreMi KLIMA má nyní 7 slovenských a 5 českých poboček, začleněných do dceřiné společnosti Odštěpný závod GreMi KLIMA Milevsko.

Za rok 2022 se s tržbami 32 milionů eur dostala na Slovensku na první místo v oblasti instalace TZB podle ASB Almanachu 2023.

Miloš Gregor říká, že šikovní lidé a dobrý kolektiv se zájmem o práci, tvoří sílu celé firmy. Proto mu hodně záleží na firemní kultuře, ve které mají lidé prostor růst. „Dobrou firmu poznáte podle toho, jak se její lidé postaví k vzniklým problémům,“ říká.

Celá ta léta se řídí mottem: Neustálé pokroky a vzdělávání, kvalita, důslednost a lidský přístup jsou základem úspěchu firmy.

Věří proto, že naplní i své další podnikatelské vize, mezi něž patří postupné rozšiřování kvalitních vzduchotechnických řešení a služeb i do zemí střední Evropy.

 

INFOBOX

Významné stavby a realizace GreMi KLIMA za uplynulých 20 let

Avion Shopping Park v Bratislavě (2008) a v Ostravě (2010), Hotel Elizabeth v Trenčíně (2011), Aquapark Tatralandia (2012), závod tiskárny Neografia (2013), Rekreačně-sportovně kongresový areál x-bionic v Šamoríně (2015), závod Volkswagen Bratislava (2015), BIW projekt Jaguar-Land Rover (2017), Národní fotbalový stadion Bratislava (2018), Televize ta3 (2021), Metalšrot Tlumačov (2023), Biobanka Martin (2023), Dialýza v Nemocmnici Žilina (2024).

 

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GreMi KLIMA má už dvacet. Sází na kvalitu a lidi se zájmem o práci  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.