Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

MWCS 2024: Huawei přichází s komerčním 5G-A pro éru mobilní umělé inteligence

PR článek, aktualizováno 28. června 2024, 8:10

Šanghaj 28. června 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Huawei vyrazila na veletrh MWC Shanghai 2024 pod heslem „Rozvíjíme inteligentní svět" (Advancing the Intelligent World) a nabízí „Komerční zážitkové poznávání 5G-A" (Commercial 5G-A Experience Tours). Na svém stánku v hale N1 výstaviště SNIEC představuje své nejnovější produkty a řešení, které podporují jak komerční nasazení 5G-A, tak zařízení AI potřebná pro éru mobilní umělé inteligence.

Společnost Huawei dále oznámila, že úspěšně dosáhla šesti samostatných konsenzů s prvními operátory 5G-A z celého světa a spolu s globálními operátory, průmyslovými zákazníky a dalšími relevantními subjekty zahájila společnou iniciativu pro vývoj vysoce kvalitního mobilního videa v éře umělé inteligence. V následujících třech dnech by se měla setkat s globálními operátory a dalšími průmyslovými aktéry k projednání směrů vývoje F5G-A a Net5.5G.

Sítě 5G-A již začali v průběhu roku 2024 zavádět přední operátoři v Číně na Blízkém východě a někteří z nich již také nabídli odstupňované 5G-A balíčky podle úrovně zákaznických zkušeností.

V rámci dnešního programu vystoupil výkonný ředitel představenstva a předseda správní rady pro ICT infrastrukturu společnosti Huawei David Wang s hlavní řečí nazvanou „Urychlení 5G-A a formování éry mobilní umělé inteligence". Ve svém příspěvku uvedl: „Tento měsíc uplyne pět let od komerčního spuštění 5G v Číně. V těchto pěti letech dosáhly komerční sítě 5G pozoruhodného úspěchu a nebývale ovlivnily globální mobilní sektor. Rok 2024 pak představuje začátek éry mobilní umělé inteligence díky komerčnímu uvedení 5G-A a dalších zařízení s umělou inteligencí. Tyto technologie se stanou klíčem k všudypřítomným inteligentním službám. Éra, která nyní začíná, změní nejen interakci mezi člověkem a přístroji, ale také tvorbu obsahu a mobilní zařízení, revitalizuje společnost a vytvoří nové příležitosti pro mobilní průmysl. Ve společnosti Huawei budeme i nadále akcelerovat vývoj 5G-A jak z hlediska „sítí pro AI", tak z hlediska „AI pro sítě", abychom vytvořili novou obchodní hodnotu. Společnost Huawei se těší na spolupráci se všemi zúčastněnými stranami v odvětví, která nám umožní využít obrovské příležitosti éry mobilní umělé inteligence k utváření inteligentního světa."

Počet globálních uživatelů 5G překročil 1,8 miliardy a první vlnu přínosů 5G již zaznamenalo mnoho operátorů. Spotřebitelské služby, jako je New Calling, cloudové telefony a 3D bez brýlí, kladou na sítě řadu zvýšených požadavků, například vyšší rychlost a nižší latenci. Co se týče průmyslových služeb, ekosystém RedCap dosáhl plné zralosti, pasivní internet věcí (IoT) je nyní dostupný pro ještě širší trh a také aplikace internetu vozidel (IoV) vyžadují vyšší rychlosti uplinku. Brzy můžeme očekávat 100 miliard připojení vyžadovaných službami v různých scénářích a transformaci průmyslu pod vlivem nových obchodních modelů, které přinesou druhou vlnu komerčních přínosů.

Výhod 5G-A se již nyní snaží využít přední operátoři po celém světě. Více než 30 z nich již dokončilo technické ověření 5G-A. Na trhu je v současné době téměř 20 modelů mobilních telefonů schopných podporovat agregaci více operátorů, přičemž řada z nich podporuje aktivaci této funkce ve výchozím nastavení. Přibližně desítka operátorů již také oznámila komerční plány pro 5G-A, které zahrnují uvedení 5G-A balíčků a dalších souvisejících služeb. Několik operátorů na Blízkém východě a v Číně začalo ve velkém měřítku zavádět sítě 5G-A s agregací tří pásem (3CC, 3-carrier component) s cílem dosáhnout rychlosti downlinku 5 Gbit/s a mnoho operátorů zavádí při přechodu na 5G-A nový model monetizace podle zákaznické zkušenosti.

Společnost Huawei na veletrhu představí své nejnovější produkty a řešení na stáncích E10 a E50 v hale N1 Nového mezinárodního výstaviště v Šanghaji (Shanghai New International Expo Centre, SNIEC).

Rok 2024 je prvním rokem komerčního provozu sítí 5.5G, přičemž zavádění gigabitových optických sítí F5.5G již probíhá. Synergie mezi sítěmi, cloudem a inteligencí slibují přinést všudypřítomné inteligentní aplikace a stále diferencovanější uživatelské zkušenosti. Společně s globálními operátory, odborníky z odvětví a významnými osobnostmi se Huawei na letošním MWC v Šanghaji zaměří na zajímavá témata, jako například podpora úspěchu 5G v éře 5.5G a aktivace potenciálu růstu příjmů operátorů pro ještě rychlejší přechod do inteligentního světa. Další informace na adrese https://carrier.huawei.com/en/events/mwcs2024.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2448510/Huawei_s_SNIEC_Hall_N1_booth_MWC_Shanghai_2024.jpg 

KONTAKT: Tao Ling, 020-18520121896, taoling1@huawei.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MWCS 2024: Huawei přichází s komerčním 5G-A pro éru mobilní umělé inteligence  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.