Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Yang Chaobin ze společnosti Huawei: AI pro sítě zvyšuje produktivitu

PR článek, aktualizováno 28. června 2024, 8:42

Šanghaj 28. června 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Člen představenstva a prezident divize ICT produktů a řešení společnosti Huawei Yang Chaobin promluvil na veletrhu MWC Shanghai 2024 o tom, jak technologie AI, zejména generativní umělá inteligence, přinášejí v oblasti telekomunikačních sítí nové příležitosti, ale i požadavky. Zaměřil se také na význam integrace a aplikace inovativních digitálních a inteligentních technologií pro urychlení vývoje sítí směrem k vyšší úrovni autonomie a zvýšení produktivity sítí.

Ve vystoupení nazvaném ‚AI pro sítě: Cesta k vyšší produktivitě' Yang uvedl: „Telekomunikační průmysl zahájil nástup 5G-A a významných průlomů současně dosáhla i generativní umělá inteligence. AI je jako základní technologie pro automatizaci sítí připravena urychlit přechod odvětví na vyšší úroveň síťové autonomie a sehrát klíčovou roli v obchodním úspěchu 5G-A."

Yang dále poznamenal, že generativní AI transformuje produkci, zpracování, přenos a výměnu informací, čímž vytváří příležitosti pro mobilní AI a podporuje oblasti provozu, připojení a služeb. To však zároveň znamená vyšší požadavky na diferencovanou monetizaci uživatelských zkušeností se službami a automatizovaný provoz a údržbu sítě. V návaznosti na to Yang představil modernizované řešení Huawei Autonomous Driving Network (ADN), které nyní s využitím jejího modelu Telecom Foundation Model nabízí pět kopilotů pro jednotlivé role v oblasti sítí a pět agentů založených na scénářích. Řešení zvýší hodnotu sítí hned ve třech aspektech - zpřístupnění služeb, údržba sítě a zajištění zkušeností.

Podle Yanga mohou kopiloti pomáhat hned pěti různým rolím: pracovníkům operačního centra sítě (NOC), pracovníkům zákaznického servisu, technikům údržby v terénu, technikům instalace a údržby domácího širokopásmového připojení a uživatelům domácího širokopásmového připojení. Kopiloti dokážou transformovat interakci a spolupráci mezi lidmi a přístroji tím, že podporují inteligentní vytváření otázek a odpovědí či asistovanou správu a údržbu (O&M), čímž výrazně zvyšují efektivitu a snižují nároky na technické odborníky.

Agenti pak mohou podporovat pět vysoce hodnotných scénářů v oblasti údržby, optimalizace a provozu sítě. Na základě předem nastavených pravidel dokážou automaticky rozčleňovat složité úkoly, organizovat procesy, spouštět nástroje a volat rozhraní pro programování aplikací (API) pro docílení autonomie dle scénářů, což výrazně zlepší jak efektivitu provozu, tak zákaznickou zkušenost.

Tito kopiloti a agenti demonstrují, jak může umělá inteligence v inovativních aplikacích vytvářet obchodní hodnotu. Yang se ve svém příspěvku dále podělil o některé typické scénáře, v nichž mohou kopiloti a agenti generovat značné hodnoty, jako je například řešení poruch, optimalizace bezdrátových sítí a privátní sítě v podnikových kampusech.

Veletrh MWC Shanghai 2024 probíhá od 26. do 28. června v čínské Šanghaji. Společnost Huawei na veletrhu představí své nejnovější produkty a řešení na stáncích E10 a E50 v hale N1 Nového mezinárodního výstaviště v Šanghaji (Shanghai New International Expo Centre, SNIEC).

Rok 2024 je prvním rokem komerčního provozu sítí 5.5G, přičemž zavádění gigabitových optických sítí F5.5G již probíhá. Synergie mezi sítěmi, cloudem a inteligencí slibují přinést všudypřítomné inteligentní aplikace a stále diferencovanější uživatelské zkušenosti. Společně s globálními operátory, odborníky z odvětví a významnými osobnostmi se Huawei na letošním MWC v Šanghaji zaměří na zajímavá témata, jako například podpora úspěchu 5G v éře 5.5G a aktivace potenciálu růstu příjmů operátorů pro ještě rychlejší přechod do inteligentního světa. Další informace najdete na adrese https://carrier.huawei.com/en/events/mwcs2024.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2448914/Huawei.jpg

KONTAKT: Tao Ling, +86-020-18520121896, taoling1@huawei.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Yang Chaobin ze společnosti Huawei: AI pro sítě zvyšuje produktivitu  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.