Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dovolená s dětmi v lázních? V dnešní době nic neobvyklého

PR článek, aktualizováno 30. června 2024, 11:19

Praha 30. června 2024 (PROTEXT) - Modernizace lázeňských resortů a obohacení o wellness zázemí s sebou přineslo i rozšíření mezi klientskou základnou. V dnešní době už nejsou lázně doménou pouze starší generace, ale čím dál častěji se stávají útočištěm pro rodiny s dětmi. I pro ty se tu najde bohaté vyžití a rodiče si zase dopřejí zasloužený relax při některé z ozdravných procedur. Co vše pro rodiny lázně nabízí?

Dovolenou v tuzemsku si oblíbilo tři čtvrtiny Čechů. Návštěva lázeňských resortů se už v loňském roce vrátila na předcovidová čísla. Změnilo se ovšem národnostní zastoupení. I lázně totiž nyní „okupují“ mnohem více Češi. Resorty u nás v posledních letech prošli zásadní modernizací a rozšířením o wellness procedury. Stávají se pro to útočištěm nejen pacientů léčících si nejrůznější tělesné neduhy, tak i klientů vyhledávajících vhodné místo pro prodloužený víkend s možností jednak odpočinku, ale zároveň aktivního vyžití pro děti.

To potvrzuje i obchodní a marketingová ředitelka Spa Resortu Libverda Eva Olšová: „Děti jsou u nás v lázních vítanými hosty. Věková omezení nemáme, hosté mohou přijet s malým miminkem i puberťákem. Dle věku nabízíme i zvýhodněné ceny na ubytování a slevy na stravu. Co se týče hotelů, pouze jeden ze šesti hotelů je vyhrazen pro dospělé, ostatní jsou i pro rodiny. Osobně bych doporučila Hotel Lesní Zátiší, kde je i mezonetové apartmá až pro 6 osob, nabízí terasu, úschovnu kol/běžek a klid v lesích, kde se nemusí bát, že by děti někoho rušily.“

V libverdských lázních je s ratolestmi možné navštívit privátní vířivku se saunou anebo wellness centrum s bazénem, kde je možný i soukromý pronájem za přijatelné peníze. K dispozici jsou též moderní venkovní hřiště s fitness a dřevěnými prvky, tenisové kurty, minigolf, volejbal, a jiné míčové sporty. Je tedy jen na rodičích, jak pobyt pojmou a jak vyváží procedury a rodinný čas. Pokud jsou děti ještě hodně malé a vyžadují neustálý dohled, je ideálním řešením navštívit lázně i s prarodiči nebo jinými rodinnými příslušníky a o hlídání se prostřídat.

Pro aktivní rodiny se staršími dětmi budou jistě atraktivní možností, jak trávit volný čas, cyklovýlety anebo turistika v okolní přírodě Jizerských hor. Konkrétně v Lázních Libverda se nabízí Singltrek pod Smrkem pro sjezdy na kolech, pěší výlety k Jizerce, vyhlídky nad Libverdou, Jizerskohorské bučiny aj. „Nemusí to však být nutnost, čas jde trávit i v samotných lázních. Byli bychom rádi, aby více prarodičů a rodičů předávalo „vzpomínky“ na lázně jako formu tradice v Čechách,“ dodává Eva Olšová.

Spa Resort Libverda je moderním lázeňským resortem nabízejícím prvotřídní péči jak pro léčebné pobyty, tak pro wellness. Je specializován na léčbu onemocnění pohybového ústrojí, kardiologické, onkologické a neurologické nemoci, dále je pro místní klima vyhledáván při respiračních obtížích. Díky nové spolupráci s lokálními výrobci nabízí lázně široké portfolio služeb vč. méně tradičních procedur. Hosté se tak mohou těšit například na levandulové masáže, levandulové a konopné koupele nebo inhalaci CBD. Lázně nabízí také ambulantní péči v oblasti rehabilitace. Resort připravuje celoročně bohatý kulturně-vzdělávací program a organizuje výlety do okolí. V areálu se nachází i půjčovna elektrokol. Více informací najdete na www.lazne-libverda.cz

 

Zdroj: Martin Eckstein

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dovolená s dětmi v lázních? V dnešní době nic neobvyklého  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.