Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Universal Robots slaví milník s více než 500 inovativními produkty ve svém stále se rozšiřujícím ekosystému

PR článek, aktualizováno 10. července 2024, 11:05

Odense (Dánsko) 10. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Universal Robots, dánská společnost zabývající se výrobou kolaborativních robotů (kobotů), dosáhla nového milníku a oznámila, že prostřednictvím svého ekosystému UR+ uvedla na trh již více než 500 produktů.

Znamená to výrazné rozšíření ekosystému od jeho založení v roce 2016 s ambicí vytvořit z Universal Robots (UR) platformu podobnou open-source, která by umožnila vývojářům vytvářet převratná řešení. Ekosystém UR+ dnes nabízí širokou škálu komponent, sad, aplikací a řešení v rámci hardwaru i softwaru, které jsou určeny pro různé potřeby zákazníků.

"Společnost Universal Robots je založena na spolupráci a tento milník jasně ukazuje, že jsme upřednostňovanou platformou v oblasti kolaborativní robotiky," řekl Kim Povlsen, prezident společnosti Universal Robots. "Máme úžasný ekosystém se stovkami partnerských společností od malých začínajících vývojářů až po zavedené a známé značky. Jedná se o skutečně všestranný a neustále se rozšiřující ekosystém."

Ekosystém UR nabízí produkty od jednoduchých aplikací, jako jsou manipulační chapadla, až po kompletní řešení pro úkony, jako je paletizace a svařování. Vývoj komplexních řešení je v posledních letech jasným trendem, přičemž se tento ekosystém stále více zaměřuje na to, aby zákazníkům nabízel řešení, která vyhovují nejběžnějším potřebám automatizace.

Dalším důležitým trendem je rychlý růst počtu aplikací a řešení založených na technologii umělé inteligence . Společnost přidala také nové produkty navržené pro kompatibilitu s novou generací cobotů s těžkým nákladem.

"Náš ekosystém roste rychleji než kdykoli předtím a s fyzickou umělou inteligencí, která je novou hybnou silou v robotice, budeme i nadále svědky toho, že do našeho ekosystému budou vysokým tempem přibývat nové a převratné inovace. Společnost UR usiluje především o to, abychom našim zákazníkům poskytli možnost volby prostřednictvím snadno použitelné technologie a společně s našimi partnery neustále posouvali hranice toho, co lze automatizovat a jak jednoduše to lze udělat," řekl Kim Povlsen.

Přehled všech produktů ekosystému společnosti UR najdete na adrese zde.

Více informací o robotech společnosti Universal Robots naleznete zde .

Obrázky Obrázky vybraných produktů platformy UR+ a prezidenta Kima Povlsena si můžete stáhnout zde. 

Dotazy médií: PR@universal-robots.com nebo +45 28 95 69 93

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

 Společnost Universal Robots slaví milník s více než 500 inovativními produkty ve svém stále se rozšiřujícím ekosystému  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.