Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Max Polyakov a Noosphere osvobozeni Spojenými státy od omezení uvalených před ruskou invazí na Ukrajinu

PR článek, aktualizováno 11. července 2024, 7:50

Washington 11. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Zakladatel společnosti Noosphere byl vládou donucen prodat svůj rozhodující podíl ve společnosti Firefly Aerospace

Společnost Noosphere Venture Partners oznámila, že americká vláda osvobodila dr. Maxe Polyakova a s ním spojené společnosti od všech podmínek, které jim byly uloženy před ruskou invazí na Ukrajinu.

Na počátku roku 2022 požadoval Výbor pro zahraniční investice ve Spojených státech spolu s Letectvem Spojených států, aby se Noosphere a Polyakov zbavili všech svých podílů ve společnosti Firefly Aerospace – texaském výrobci raket, do nějž Polyakov investoval více než 200 milionů dolarů a vybudoval z něj podnik v hodnotě přesahující jednu miliardu dolarů.

Vláda tehdy rozhodla, že vlastnictví společnosti Firefly společností Noosphere představuje potenciální hrozbu pro národní bezpečnost. Ačkoli Polyakov důrazně popřel, že by on nebo jeho společnosti představovali pro národní bezpečnost USA jakoukoli hrozbu, příkazu k odprodeji se podřídil, aby eliminoval obavy vlády a zachoval společnost Firefly.

V dopise z 31. května 2024 adresovaném společnosti Noosphere ministerstvo financí USA potvrdilo, že společnost i Polyakov jsou zproštěni všech podmínek a závazků, které jim vláda uložila 28. února 2022. Letectvo Spojených států amerických totéž oznámilo 8. dubna 2022.

Tato zproštění ze strany americké vlády nyní umožňují společnosti Noosphere a Polyakovovi znovu investovat do amerického vesmírného a obranného průmyslu (s případným standardním schválením vlády). Polyakov veřejně uvedl, že jeho cílem je rozvíjet silnější partnerství mezi Ukrajinou a Spojenými státy v oblasti vesmírných technologií, hardwaru a talentů, přičemž úspěch společnosti Firefly Alpha je toho nejlepším příkladem.

KONTAKT: David Satterfield, david@gfbunting.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Max Polyakov a Noosphere osvobozeni Spojenými státy od omezení uvalených před ruskou invazí na Ukrajinu  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.