Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

POWERCHINA podporuje globální rozvoj sportu budováním špičkových sportovišť

PR článek, aktualizováno 20. července 2024, 9:32

Peking 20. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Power Construction Corporation of China (dále jen „POWERCHINA" nebo „společnost") dlouhodobě významně přispívá k rozvoji světového sportu úspěšně pokračující výstavbou sportovních zařízení po celém světě, která je důkazem její intenzivní snahy o podporu mezikulturních výměn prostřednictvím sportovních událostí.

V květnu 2024 byl úspěšně položen základní kámen stavby srbského národního fotbalového stadionu a projektu EXPO 2027, který realizuje právě společnost POWERCHINA. Srbský prezident Aleksandar Vucic při této příležitosti vyjádřil velké naděje, které do tohoto projektu vkládá, a poděkoval Číně za její podporu. V novém stadionu získá Srbsko kvalitní sportovní zázemí, schopné hostit akce na úrovni mistrovství Evropy i světa, zatímco projekt EXPO 2027 se má stát jedním z největších mezinárodních výstavišť v jihovýchodní Evropě a přivítat veletrh EXPO 2027.

Společnost POWERCHINA rozvíjí své projekty výstavby sportovišť po celém světě. V Kataru mimo jiné vybudovala první místní solární farmu – 800megawattovou fotovoltaickou elektrárnu Al Kharsaah, která byla uvedena do provozu během mistrovství světa ve fotbale 2022. Jak uvedl katarský ministr pro energetiku Saad Sherida Al-Kaabi, tento projekt v zemi posílil využití obnovitelných zdrojů energie a podpořil závazek Kataru dosáhnout „uhlíkově neutrálního" mistrovství světa.

V Beninu společnost POWERCHINA realizovala projekty víceúčelových stadionů, přičemž vybudovala sportoviště v celkem 10 městech. Výstavba pod místním vedením zahrnovala tribuny, běžecké dráhy pro všechny povětrnostní podmínky, kanceláře i úpravy terénu. Tento projekt přitom musel pro dodržení tempa a kvality výstavby překonat překážky v podobě krátkých termínů, náročných úkolů a logistiky napříč několika městy. Společnost POWERCHINA má přitom stále na zřeteli své zásady pečovat o stavební lokality stejně jako o vlastní domácí města, pěstovat vztahy v komunitách a důsledně dbát na společenskou odpovědnost podniku.

POWERCHINA navrhla a vybudovala také stadiony ve městech Benguela a Lubango v Angole. Projekt, zahájený 18. prosince 2007 a předaný v prosinci 2009, představuje dva z celkem čtyř klíčových stadionů, které byly v Angole zbudovány pro Africký pohár národů 2010 a staly se významným pilířem hladkého průběhu této akce.

Vedle výstavby sportovních zařízení po celém světě nezapomíná společnost POWERCHINA ani na zdraví a spokojenost svých zaměstnanců, které podporuje pořádáním sportovních akcí. V Ekvádoru společnost sponzorovala přátelský fotbalový zápas SINOHYDRO Cup v rámci sportovních her Svazu energetických společností regionu ekvádorské Amazonie (Ecuadorian Amazon Region Electric Power Union Sports Competition). Utkání se zúčastnili místní i čínští zaměstnanci, přičemž vítězem se stal multikulturní tým POWERCHINA. Starosta města El Chaco při této příležitosti ocenil společnost POWERCHINA za její aktivní přístup a podporu místního sportu a vyzdvihl její významný přínos pro komunitu. Obdobně se společnost angažovala také v přípravě a zapojení do fotbalových a badmintonových turnajů v SAE a Malajsii, aby tak ještě šířeji přispěla ke sportovní činnosti a rozvoji komunit.

Společnost POWERCHINA se věnuje výstavbě globální infrastruktury, aktivně se podílí na rozmanitých sportovních a kulturních výměnách, podporuje mezinárodní přátelství a spolupráci, integruje koncept udržitelného rozvoje, podporuje kvalitní globální rozvoj a přináší silný impuls pro budování společenství sdíleného osudu lidstva.

O společnosti POWERCHINA

Společnost Power Construction Corporation of China (POWERCHINA), založená v roce 2011, je přední stavební skupinou specializující se na investice a financování, plánování a projektování, inženýrské stavby, výrobu zařízení a provozní řízení. Společnost se v roce 2023 umístila na 105. místě v žebříčku Fortune 500.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2463351/IMAGE.jpg

Kontakt: Xue Di, dixue@powerchina-intl.com

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POWERCHINA podporuje globální rozvoj sportu budováním špičkových sportovišť  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.