Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Začíná 8. ročník tábora pro mládež a pedagogický seminář Belt and Road Teenager Maker Camp & Teacher Workshop

PR článek, aktualizováno 26. července 2024, 14:16

Kchun-ming (Čína) 26. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - V Kchun-mingu, hlavním městě provincie Jün-nan, byl 23. července zahájen 8. tábor pro mládež a pedagogický seminář „Belt and Road Teenager Maker Camp & Teacher Workshop", které společně pořádají Čínská asociace pro vědu a technologie (CAST), Ministerstvo vědy a technologie Čínské lidové republiky (MOST) a lidová vláda provincie Jün-nan.

Letošní ročník, který se konal v hybridní online a offline formě, nesl podtitul „Sen o vědě budoucnosti, odhodlání pro lepší svět" a dosáhl rekordní offline účasti, kdy se do Kchun-mingu sjelo přibližně 300 učitelů a studentů z 37 zemí a regionů. Akce, která klade důraz na vědecké vzdělávání a mezinárodní spolupráci, nabídla přátelské prostředí pro spolupráci účastníků ze zemí zapojených do iniciativy Nové Hedvábné stezky (BRI). Program zahrnoval čtyři soustředění s vědeckou tematikou – „Zkameněliny z Jün-nanu podávají svědectví o vývoji života na Zemi", „ Fantastické rostliny", „Moudré vedení budoucnosti" a „Honba za sluncem" – a deset různých aktivit zaměřených na vědu, technologie a kulturní výměnu, jako je Kulturní noc, Poznávání nehmotného kulturního dědictví či Dialog s vědci. Tyto aktivity nabídly mladým účastníkům dynamické prostředí pro zkoumání vědeckých témat, zapojení do tvůrčích projektů a interakci s vrstevníky i významnými vědci. Jejich pedagogové se zatím účastnili specializovaných výměn, aby posílili svůj profesní rozvoj a podpořili mezikulturní spolupráci v oblasti vzdělávání.

V rámci zahajovacího ceremoniálu vědci z celého světa společně zahájili Mezinárodní iniciativu pro společné inovace ve vědeckém vzdělávání v rámci BRI (International Initiative for Collaborative Innovation in Science Education under the BRI Framework). Iniciativa prosazuje podporu studentských vědeckých kroužků a usiluje o posílení postavení mladých lidí prostřednictvím prohlubování jejich vědeckých znalostí a dovedností. Ve spolupráci s významnými vědci ze zemí BRI rovněž usiluje o vytvoření mezinárodní platformy pro dialog a výměnu a o vytvoření mechanismu udržitelné spolupráce zaměřeného na budování společenství sdílené budoucnosti lidstva.

Belt and Road Teenager Maker Camp & Teacher Workshop se od svého prvního ročníku v roce 2017 koná každoročně již osm let po sobě a přitahuje studenty a učitele z desítek zemí a regionů, kteří se vydávají na vzrušující cestu za vědeckými objevy. V roce 2023 byl tábor uznán jako jeden z projektů praktické spolupráce Třetího fóra pro mezinárodní spolupráci Nové Hedvábné stezky. Zůstává jediným programem svého druhu určeným výhradně pro mládež.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2468840/IMG_4291.jpg

Kontakt: Sun Danyang, Tel: 86-17060956095, E-mail: sundanyang@staff.cntv.cn

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná 8. ročník tábora pro mládež a pedagogický seminář Belt and Road Teenager Maker Camp & Teacher Workshop  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.