Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SANY Heavy Truck je lídrem inovací s prvním 900kilometrovým elektrickým koridorem v Číně

PR článek, aktualizováno 30. července 2024, 8:51

Šanghaj 30. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Začátkem července zaznamenala Čína významný úspěch v oblasti udržitelné dopravy v podobě spuštění prvního elektrifikovaného nákladního koridoru, který byl vyvinut ve spolupráci se společností SANY Heavy Truck, divizí společnosti SANY Group zaměřenou na inteligentní a propojená nákladní vozidla (Intelligent and Connected Trucks Business Division). Tento přelomový projekt, který pokrývá více než 900 kilometrů v jediném úseku a spojuje Tchien-ťin, Peking, provincii Che-pej a Vnitřní Mongolsko, podtrhuje vedoucí postavení společnosti SANY Heavy Truck v logistice využívající obnovitelné zdroje energie a zároveň poskytuje nový model pro ekologickou a nízkouhlíkovou transformaci Číny. Současně také představuje významný pokrok v oblasti elektrifikované logistiky v zemi. Do budoucna koridor slibuje rozvinout výhody ekologicky šetrné logistiky do nových dimenzí a podpořit tak ekologičtější a udržitelnější budoucnost.

Manažer vozového parku kupujícího ke scénáři provozu uvedl: „Vytvořit dálkovou logistickou trasu pro těžké nákladní automobily s elektrickým pohonem je nepochybně výzva, nicméně robustní produktové kapacity, bezkonkurenční poprodejní podpora a rozsáhlá záruka na náhradní díly společnosti SANY zmírňují jakékoli obavy. Elektrifikace je počátkem našeho partnerství a my se dychtivě těšíme na hlubší spolupráci v oblasti autonomních vozidel v nadcházejících letech."

Na koridoru bude nasazeno sto dobíjecích těžkých nákladních vozidel SANY Flat Top 350, která budou obsluhovat 900 km dlouhou trasu spojující klíčová logistická centra v Tchien-ťinu, Čuo-čou a Čang-ťia-kchou. Podporu koridoru zajišťuje dvanáct dobíjecích stanic a pět přímých servisních uzlů, z nichž každý je zásoben náhradními díly v hodnotě více než 150.000 jüanů pro zajištění nepřetržitého provozu. Terminály na obou koncích si navíc udržují významnou rezervu náhradních dílů v hodnotě 350.000 jüanů. Tato rozsáhlá infrastruktura přispívá k nákladově efektivní a udržitelné síti těžkých nákladních vozidel, která je klíčová pro podporu oběhového hospodářství v odvětví těžby manganu.

Koridor představuje důležitou součást strategie transformace regionu směrem k udržitelnější, nízkouhlíkové budoucnosti. V rámci provozních zkoušek dosáhl vozový park v uplynulých sedmi dnech úctyhodné 100% míry využití a zároveň vykázal minimální spotřebu elektrické energie ve výši pouhých 1,14 kWh/km. Tato čísla jasně dokládají bezkonkurenční efektivitu a ekologičnost tohoto inovativního řešení přepravy.

Video - https://mma.prnewswire.com/media/2470399/New_Energy_with_SANY.mp4 

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1518641/logo_Logo.jpg

KONTAKT: Dongxu Shen, shendx3@sany.com.cn

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SANY Heavy Truck je lídrem inovací s prvním 900kilometrovým elektrickým koridorem v Číně  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.