Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dopravce intenzívně testuje automatizované elektrobusy pro Ósaku a její okolí

PR článek

Společnost Osaka Metro představila novinářům a dalším zájemcům demonstrační test automatizovaného autobusu na elektrický pohon, který chce provozovat v místě konání světové výstavy Expo 2025 v Ósace a v jejím okolí. Píše server televize NHK.

Společnost Osaka Metro hodlá provozovat elektrobusy, které budou přepravovat návštěvníky v areálu výstaviště Ósaka-Kansai a v jeho okolí, na "úrovni 4“. To znamená, že za určitých podmínek, jako je trasa a rychlost, nebudou potřeba řidiči.

V průběhu příprav na tento krok provádí firma od března letošního roku na veřejných komunikacích v Maišimě a dalších částech města Ósaky demonstrační testy "úrovně 2“, při nichž řidič sedí na místě řidiče a sleduje autobus za jízdy.

V přední a zadní části elektrobusu jsou nainstalovány senzory a kamery, které monitorují vzdálenost od okolních vozidel a chodců atd. Na mostech autobus pokračuje v jízdě, aniž by jej řidič musel ovládat, a to na základě značek zapuštěných do vozovky.

Společnost doufá, že v době konání veletrhu Expo bude provozovat celkem deset velkých i malých autobusů poté, co provede řadu experimentů a získá od národní vlády povolení k provozu na úrovni 4.

Hideaki Kawai, prezident společnosti Osaka Metro, řekl: "Kromě klesající porodnosti a stárnutí populace musíme zefektivnit náš provoz, abychom snížili emise oxidu uhličitého a uspokojili diverzifikované potřeby cestujících. Odpovědí na to jsou automatizované autobusy na elektrický pohon. Doufám, že si návštěvníci Expa odnesou význam tohoto projektu a budou vkládat velké naděje do jeho budoucnosti.“

Tento text je součástí projektu informováni o české účasti a dění na Expo 2025 v gesci Protext ČTK.

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravce intenzívně testuje automatizované elektrobusy pro Ósaku a její okolí  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.