Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bezpečnostní opatření Binance přináší ovoce. Podařilo se jí získat zpět ukradené prostředky za více než 73 milionů dolarů

PR článek, aktualizováno 12. srpna 2024, 15:25

Praha 12. srpna 2024 (PROTEXT) - Bezpečnostní tým Binance navrátil nebo zmrazil odcizené uživatelské prostředky v hodnotě překračující 73 milionů dolarů. Překonal tak částku z roku 2023, kdy se týmu podařilo zajistit prostředky za přibližně 55 milionů dolarů.

„Tento milník ukázal naši oddanost chránit nejen naše uživatele, ale také zlepšovat bezpečnost celého kryptoměnového ekosystému. Růst trhu a jeho volatilita, jak jsme mohli pozorovat v posledních měsících, často přináší příliv nových investorů, kteří mohou být více náchylní k podvodům a hackerským útokům, a vyšší ceny během těchto období mohou vést k větším finančním ztrátám.“ uvedl Jimmy Su, manažer bezpečnosti Binance.

Samotná blockchainová technologie umožňuje veřejný a sledovatelný záznam všech transakcí, což výrazně usnadňuje monitorování potenciálně podezřelých aktivit a obnovu prostředků. Binance tyto unikátní vlastnosti blockchainu využívá k efektivnímu shromažďování důkazů a přijímání opatření proti podvodníkům, čímž svým uživatelům poskytuje bezpečné investiční prostředí.

Burza navíc spolupracuje s orgány činnými v trestním řízení. V uplynulém roce pomohla ve vyšetřování například Interpolu či Policii České republiky. Díky této spolupráci mohou být útočníci či hackeři velmi rychle dopadeni a ukradené prostředky zmrazeny či navráceny původním majitelům. Drtivá většina těchto zajištění a zmrazení, přibližně 80 %, se týká hackerských útoků, exploitů a krádeží probíhajících mimo platformu Binance.

„Už v roce 2023 jsme výrazně zlepšili naše možnosti monitorování transakcí. Náš tým pro sledování transakcí zpracoval 677 772 upozornění na podezřelou aktivitu na blockchainu. Díky implementaci nového automatizačního nástroje jsme dosáhli 150% nárůstu produktivity monitorování transakcí, díky němuž máme více analyzovaných a řešených potenciálních hrozeb při stejném množství přidělených zdrojů. V uplynulých dvou letech jsme také zvýšili počet zaměstnanců v oblasti bezpečnosti a dodržování předpisů o více než 500 %,“ uvedl Ondřej Pilný, manažer Binance pro Česko a Slovensko.

Centralizované burzy jako je Binance jsou dlouhodobě místem, kam nováčci na trhu míří. Díky vysoké míře ochrany, robustním bezpečnostním systémům i spolupráci s orgány činnými v trestním řízení si totiž mohou být jistí, že jsou jejich prostředky v bezpečí.

 

Zdroj: Punchline

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečnostní opatření Binance přináší ovoce. Podařilo se jí získat zpět ukradené prostředky za více než 73 milionů dolarů  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.