Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Crystal Lagoons přináší plážový život do Bukurešti

PR článek, aktualizováno 13. srpna 2024, 18:12

Miami (USA) 13. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Vstupenky vyprodané týden před otevřením: Společnost Crystal Lagoons zahájila v rumunské metropoli Bukurešť provoz nového projektu Public Access Lagoons® (PAL® ) s názvem Lagoon Park Bucharest.

Ústředním bodem nového areálu je velká křišťálová laguna pro plavání a vodní sporty, přístupná veřejnosti po zakoupení vstupenky. Lagunu obklopuje 11.000 m² bělostných písečných pláží, restaurace, plážové bary, terasy, sportoviště a prostory pro pořádání akcí, výstavní pavilony, zelené plochy a služby na míru, které společně dotvářejí charakteristický zážitek PAL®.

Komplex je součástí megaprojektu Central District Lagoon City, jehož součástí je také pětihvězdičkový hotel Radisson s 323 pokoji a 400 luxusními apartmány, 8200 m² kancelářských prostor třídy A, obchodní plochy, restaurace, kina, sky bar a lázně.

Projekt vzniká ve spolupráci s renomovanou a oceňovanou rumunskou společností Forty Management, s níž tento nadnárodní inovátor realizoval již projekty v Itálii, Francii, Španělsku, České republice, Polsku či Maďarsku.

Otevřením nového komplexu přináší společnost Crystal Lagoons do ikonického středomořského evropského města pravou plážovou idylu. Pomocí svého modelu PAL® tak společnost zásadně změní kvalitu života obyvatel Bukurešti, nabídne v této oblasti atraktivní možnost zábavy a promění ji v úspěšnou rekreační destinaci.

"Projekty PAL® se proslavily po celém světě – ale zejména v Evropě – svým atraktivním a zároveň převratně inovativním pojetím urbanismu, které přináší do měst kousek oceánu. Tento fenomén nám může připomenout zakládání prvních městských parků v Anglii, díky nimž mohli Londýňané již před 200 lety navštívit les přímo ve svém městě," říká globální obchodní ředitel společnosti Crystal Lagoons Jean Pierre Juanchich.

Vliv na životní prostředí, kterým se může technologie Crystal Lagoons® pochlubit, byl zásadním prvkem řady projektů vyvinutých ve spolupráci se společností Forty Management. Ta u projektů PAL® ocenila zejména 40% snížení uhlíkové stopy spojené s omezením cest k moři o cca 50 % díky možnosti užít si plážové radovánky poblíž domova.

Společnost Crystal Lagoons má aktuálně více než 1000 projektů v různých fázích vývoje a jednání v 60 různých zemích.

O společnosti Crystal Lagoons

Crystal Lagoons je americká společnost, která vyvinula technologii umožňující stavět a udržovat křišťálové laguny neomezené velikosti s velmi nízkými náklady kdekoli na světě.

Společnost je držitelem více než 2900 patentů ve 180 zemích a její udržitelná zařízení vyžadují ve srovnání s běžnými plaveckými bazény 100krát méně chemikálií a pouze 2 % energie. Podle závěrů společnosti Bureau Veritas, která u této technologie ověřovala efektivitu využívání vody, spotřebuje laguna o rozloze 1 ha/2,5 akru 33krát méně vody než golfové hřiště a o 40 % méně vody než park o stejné rozloze. Zařízení Crystal Lagoons® mohou využívat mořskou, sladkou i brakickou vodu, které je dostatek a nemá jiné využití.

KONTAKT: press@crystal-lagoons.com

 

Video - https://mma.prnewswire.com/media/2479381/Video.mp4

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2479361/Foto__1.jpg

 

 

PROTEXT

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Crystal Lagoons přináší plážový život do Bukurešti  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.