Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Oprava Sokolovské zpomalí řidiče až do konce srpna

PR článek, aktualizováno 15. srpna 2024, 8:05

Praha 15. srpna 2024 (PROTEXT) - Na křižovatce, kde se kříží komunikace Sokolovská a Českomoravská v Praze 8 a 9 aktuálně probíhá kompletní rekonstrukce vozovky. Zároveň se zde upravují chodníky a přechody pro chodce, které budou bezbariérové a také světelná signalizace.

Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy: „Zahájili jsme tuto rekonstrukci již v květnu, kdy jsme opravovali mimo hlavní tahy, mimo hlavní úsek křižovatky. V letních prázdninách jsme přistoupili k pracím, které více omezují dopravu. Tu tam aktuálně vedeme přes tramvajové koleje, kdy auta musí uvolnit prostor té samotné křižovatky.“

Křižovatka je nicméně průjezdná i v době rekonstrukce. V místě ale platí červená, tedy nejvyšší míra dopravní komplikace, kdy v časech ranní a odpolední špičky je třeba počítat se zdržením i více než 30 minut.

Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy: „Tato křižovatka je velmi vytížená. Samozřejmě, v těch špičkových hodinách, kdy zejména v ranní dopravní špičce, ale může to být i v odpolední, se tam řidiči mohou zdržet. Zatím jsme ale nezaznamenali, že by tam zdržení bylo až nad těch třicet minut. Samozřejmě ale může, pokud někde dojde k nějaké dopravní nehodě.“

V normálním čase se tam ale přílišné kolony netvoří. První etapa oprav by měla skončit ke konci srpna. Následovat bude druhá a třetí etapa a přesun do odbočovacích pruhů, které už dopravu tolik neovlivňují a nejde o přímé směry. Pokračovat se bude i na chodnících a dělících ostrůvcích, kde se bude kompletně měnit signalizace a technologie řízení křižovatky.

 

Zdroj: POLAR televize Ostrava

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Sokolovské zpomalí řidiče až do konce srpna  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.