Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Veridix AI, součást skupiny Emmes, představuje nové možnosti digitalizace protokolů

PR článek, aktualizováno 15. srpna 2024, 10:31

Rockville (USA) 15. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - • Digitalizace protokolů umožňuje extrahovat strukturované datové prvky z nestrukturovaného textu

• Automatizuje vytváření databázových studií a zkracuje dobu jejich tvorby až o 30 %

• Používá se ve 40 studiích napříč celým portfoliem projektů Emmes CRO

• V budoucnu nabídne také možnost automatizované tvorby eCRF (elektronických formulářů pro sběr dat)

Společnost Veridix AI, součást specializované technologické CRO (smluvní výzkumné organizace) s podporou umělé inteligence Emmes Group, dnes oznámila spuštění nových funkcí digitalizace protokolů. Tento pokročilý nástroj vytváří základ pro zrychlení procesu sestavování klinických studií až o 30 %.

Nový koncept, vytvořený v rámci jednotné eClinical platformy společnosti Veridix AI s názvem Advantage eClinical Cloud, využívá techniky zpracování přirozeného jazyka (natural language processing, NLP) v kombinaci s umělou inteligencí k digitalizaci protokolů klinických hodnocení do strukturovaných datových prvků, jako jsou harmonogramy návštěv, kohorty a eCRF. Trénován a optimalizován byl pomocí stávajících dat z klinických hodnocení, umožňuje automatizované generování rozvrhů návštěv a poskytuje seznam predikovaných eCRF s přesností více než 82 %.

Procesy klinických hodnocení byly dosud zatíženy pomalými, manuálně prováděnými procesy náchylnými k chybám. Jedním z nich je také posouzení protokolu pro určení prvků potřebných pro sestavení studie. Nový koncept proto přináší konkrétní aplikaci technik umělé inteligence pro urychlení klinických studií a zlepšení kvality dat.

"Digitalizace protokolů má potenciál změnit způsob, jakým se informace z protokolů používají v celém procesu a ekosystému klinických studií. Díky technologiím NLP a AI automatizujeme další části procesu klinického hodnocení. To je přitom jen jeden z příkladů toho, jak do procesu klinického výzkumu zapojujeme více technologií a AI," uvedl generální ředitel společnosti Veridix AI Rama Kondru.

Nadcházející verze platformy Advantage eClinical Cloud nabídnou integrovaný pracovní postup pro transformaci protokolů do strukturovaných datových prvků a posléze i automatizované vytváření eCRF a související kontroly úprav na základě AI predikcí.

"Tato jedinečná funkce nám pomáhá urychlit proces sestavování studií a umožňuje našim datovým manažerům soustředit se na práci s přidanou hodnotou namísto manuálních, zdlouhavých procesů," uvedl generální ředitel společnosti Emmes Group Sastry Chilukuri. "Tuto funkci již nasazujeme ve více než 40 nových studiích v našem vládním i komerčním portfoliu," dodal Chilukuri. "Zdůrazňujeme tak náš závazek zlepšovat klinické studie využíváním technologií nové generace a schopností umělé inteligence."

O společnosti Emmes Group:

Emmes Group je soukromá smluvní výzkumná organizace (contract research organization, CRO) ve stoprocentním vlastnictví společnosti New Mountain Capital (https://www.newmountaincapital.com). Společnost mění budoucnost klinického výzkumu a přibližuje příslib nových lékařských objevů na dosah pacientům. Emmes Group byla pod názvem Emmes založena před více než 47 lety a stala se jedním z hlavních poskytovatelů klinického výzkumu pro americkou vládu, poté expandovala do oblasti partnerství veřejného a soukromého sektoru a komerčního biofarmaceutického výzkumu. Dnes mění budoucnost klinického výzkumu budováním první specializované oborové CRO založené na technologiích a umělé inteligenci, optimalizované pro rychlejší, lepší a efektivnější realizaci programů. Zde se lidská a umělá inteligence spojují! Další informace najdete na www.theemmesgroup.com.

O Veridix AI:

Veridix AI je technologická a AI divize společnosti Emmes Group, která se věnuje průkopnickému vývoji v oblasti AI a technologií zaměřených na pacienty. S nadšením sloužíme pacientům tím, že přinášíme do klinického výzkumu nejnovější technologické a analytické objevy. Prostřednictvím neustálých inovací se snažíme zvýšit tempo klinických studií a napomoci rychlejšímu zpřístupnění nových léčebných postupů pacientům. Spojením našich odborných znalostí s provozní a vědeckou excelencí společnosti Emmes CRO modernizujeme klinický výzkum. Více na www.veridixai.com.

O společnosti Emmes CRO:

Společnost Emmes CRO byla založena před více než 45 lety a představuje globální organizaci pro klinický výzkum s kompletními službami, která se snaží poskytovat výjimečné služby v oblasti podpory veřejného zdraví a biofarmaceutických inovací. Společnost Emmes CRO podpořila více než 2000 klinických studií pro řadu agentur a institucí federální vlády USA a širokou škálu společností zaměřených na biotechnologie, léčiva a zdravotnické prostředky po celém světě. Společnost vybudovala špičkové kapacity v oblasti buněčné a genové terapie, vakcín a infekčních onemocnění, oftalmologie a neurověd. Dnes jsme součástí skupiny Emmes Group, která pomáhá měnit budoucnost klinického výzkumu. Více na www.emmes.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/220594/Emmes_Group_Logo.jpg

KONTAKT: Dana Roche, ředitelka marketingu, Emmes Group, tel: +1 202 380 5168, e-mail: droche@emmes.com

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veridix AI, součást skupiny Emmes, představuje nové možnosti digitalizace protokolů  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.