Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Shanghai Electric nabízí vietnamské elektrárně Ninh Binh modernizaci zařízení, aby zvýšila její efektivitu, výkon a životnost

PR článek, aktualizováno 18. srpna 2024, 9:39

Ninh Binh (Vietnam) 18. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Modernizační řešení od společnosti Shanghai Electric prodloužila životnost elektrárny o dalších 30 let

S pomocí společnosti Shanghai Electric prošla elektrárna Ninh Binh, jedna z prvních vietnamských elektráren postavených ve městě Ninh Binh, po 45 letech provozu komplexní rekonstrukcí. Díky moderním technologiím a špičkovému vybavení od společnosti Shanghai Electric byl výkon každé ze čtyř parních turbín zvýšen z 25 MW na 27 MW a očekává se, že projekt modernizace prodlouží jejich provozní životnost o dalších 30 let.

Elektrárna Ninh Binh, oficiálně uvedená do provozu v roce 1974, je jako jeden z hlavních výrobců elektrické energie v severním Vietnamu nezbytná pro udržení místní infrastruktury, vodního hospodářství a hospodářského růstu. Při plném provozu se předpokládá, že bude pro region vyrábět přibližně 800 milionů kilowatthodin elektřiny ročně.

Elektrárna Ninh Binh byla postavena s podporou Číny, společnost Shanghai Electric dodala všechny elektromechanické systémy, kotle a pomocná zařízení, která navzdory nedostatečné údržbě fungovala při vysokém zatížení téměř čtyři desetiletí. Elektrárna, jejíž výstavba byla zahájena v roce 1971, byla konstruována jako unikátní částečně ponořená a částečně plovoucí stavba, jejíž klíčové provozní prostory byly umístěny 11 metrů pod zemí.

„Aby společnost Shanghai Electric mohla uživatelům poskytovat špičkové služby a technická řešení, úzce spolupracuje s elektrárnou Ninh Binh a partnery ve Vietnamu. Vytvořila také specializovaný servisní tým pro jednodušší komunikaci," uvedl Ni Yuanpeng, ředitel servisního oddělení divize průmyslových turbín společnosti Shanghai Electric Power Generation Equipment Co., Ltd. Turbínová elektrárna. „Zavedli jsme řadu pokročilých technologií a transformačních řešení, jako je prodloužení životnosti zařízení, modernizace řídicích systémů, ekologická vylepšení a lepší možnosti spoluspalování v kotlích, které sehrály klíčovou roli při komplexní modernizaci elektrárny Ninh Binh."

Před svou nedávnou modernizací už turbíny výrazně překračovaly svou plánovanou životnost. To vedlo k jejich značnému opotřebení a stárnutí vnitřních součástí, což ztěžovalo přesné vyhodnocení zbývající životnosti a výkonnosti jednotlivých dílů. Problém byl umocněn značným nedostatkem technické dokumentace a provozních údajů, což vyžadovalo, aby společnost Shanghai Electric před zahájením projektu vypracovala podrobné technické plány a provedla důkladnou kontrolu na místě. Modernizace zvýšila výkon všech turbín, takže jejich efektivita dosáhla optimální úrovně, což vedlo k maximalizaci výkonu a zlepšení stability místní sítě.

Obnova elektrárny Ninh Binh, která je důležitou součástí energetické infrastruktury severního Vietnamu, má zásadní význam pro energetickou bezpečnost a ekosociální rozvoj země. Elektrárna se stala vzorovým projektem v historii vietnamského energetického průmyslu a podílela se na výchově mnoha odborníků, kteří pak přispěli k výstavbě řady elektráren po celém Vietnamu, mezi nimi i elektráren Vinh Tan a Quang Ninh, dvou dalších významných projektů společnosti Shanghai Electric v této zemi. V budoucnu se elektrárna bude snažit využít příležitostí k transformaci a v rámci svých budoucích projektů bude zkoumat energeticky úsporné renovace, další modernizaci a kotle na spoluspalování, aby zvýšila svůj výkon.

Další informace o tepelných zařízeních a případových studiích společnosti Shanghai Electric naleznete na adrese https://www.shanghai-electric.com/group_en/ .

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2483578/image.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2346204/Shanghai_Electric_logo.jpg 

 

Kontakt pro média: Shen Jin, shenjin@shanghai-electric.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Shanghai Electric nabízí vietnamské elektrárně Ninh Binh modernizaci zařízení, aby zvýšila její efektivitu, výkon a životnost  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.