Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

RoboSense oznamuje průběžné výsledky za rok 2024

PR článek, aktualizováno 19. srpna 2024, 8:19

Hongkong 19. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost RoboSense (2498.HK), která se specializuje na robotické technologie s využitím umělé inteligence, zveřejnila 15. srpna 2024 své „PRŮBĚŽNÉ VÝSLEDKY ZA ROK 2024". Vybrané provozní výsledky a aktuální vývoj přináší následující text.

V prvním pololetí roku 2024 dosáhly celkové příjmy společnosti RoboSense 727 milionů jüanů, což představuje meziroční nárůst o přibližně 121,0 %. Celková hrubá marže činila 13,6 %, což představuje nárůst o přibližně 9,7 procentního bodu ve srovnání se stejným obdobím roku 2023.

Kumulativní prodeje produktů LiDAR společnosti RoboSense dosáhly k 30. červnu 2024 přibližně 583.500 kusů, přičemž u produktů LiDAR pro systémy ADAS to bylo přibližně 518.300 jednotek.

Za šest měsíců končících 30. červnem 2024 dosáhl objem prodeje produktů LiDAR, produktů LiDAR pro ADAS a produktů LiDAR pro robotiku a další aplikace společnosti RoboSense přibližně 243.400, 234.500 a 8900 jednotek, což představuje ve srovnání se stejným obdobím roku 2023 nárůst o 415,7 %, 487,7 % a 21,9 %.

Na základě prognóz objemů prodeje motorových vozidel na čínském a celosvětovém trhu společnost RoboSense očekává, že celková poptávka po zařízeních LiDAR na celosvětovém trhu výrazně vzroste. Aby tuto příležitost využila, představila společnost v první polovině letošního roku dva nové produkty - mimořádně cenově výhodné zařízení MX a maximálně výkonné M3.

LiDAR pro aplikace ADAS v automobilovém průmyslu je prvním trhem, na němž produkty společnosti RoboSense dosáhly masové výroby, přičemž pro společnost představuje pouze začátek. Společnost RoboSense je přesvědčena, že na globální trh s robotickými technologiemi postupně vstoupí další odvětví podobná automobilovému průmyslu. S rychlým pokrokem v oblasti velkých modelů umělé inteligence a vtělené umělé inteligence zaznamenáme kromě postupného rozšiřování rozsahu a velikosti trhu s robotikou také transformaci inteligentních bezobslužných robotů pro tradiční průmyslové a obchodní oblasti a exponenciální potenciál růstu poptávky po robotice na nových spotřebitelských trzích. Jako základní prvek robotiky by tedy měly zažít výrazný růst také senzory pro 3D vnímání, reprezentované LiDARy. K dnešnímu dni slouží platforma produktů RoboSense více než 2400 zákazníkům v oblasti robotiky i v dalších podnikatelských sektorech.

Jako technologická společnost zaměřená na robotiku s využitím umělé inteligence budeme i nadále významně investovat do tří technologických oblastí – algoritmů umělé inteligence, čipů a hardwaru. Společnost RoboSense hodlá i nadále zůstat významným hráčem v automotive a robotickém průmyslu a kromě LiDARů dodávat na trhy také diverzifikovanější produkty či řešení.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2483754/interim_result.jpg

KONTAKT: Grace Ye, grace.ye@robosense.cn

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RoboSense oznamuje průběžné výsledky za rok 2024  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.