Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Silnice mezi Lukovem a Velikovou na Zlínsku se dočkala opravy, na místě je úplná uzavírka

PR článek, aktualizováno 19. srpna 2024, 9:49

Zlín 19. srpna 2024 (PROTEXT) - Zcela uzavřená je silnice II/491 v úseku mezi Lukovem a Velikovou, což je místní část krajského města Zlín. Ředitelství silnic Zlínského kraje silnici opravuje, aby ji připravilo na zvýšený provoz, který tu v dohledné době očekává. Už teď po této vedlejší cestě jezdily asi dva tisíce aut denně.

Bronislav Malý, ředitel, Ředitelství silnic Zlínského kraje: „My jsme ten úsek připravovali delší dobu. Projekt představuje recyklaci vozovky a pokládku nových obrusných vrstev. Je to silnice druhé třídy, která kopíruje budoucí směr dálnice D49, mezi Fryštákem a Slušovicemi. Já předpokládám, že jakmile se otevře provoz na té dálnici mezi Hulínem a Fryšták, tak tato silnice bude více zatížená. Proto ji chceme již dopředu mít v pořádku a toto je poslední úsek, který zatím byl v havarijním stavu.“

Opravovaný úsek je dlouhý pouze šest set metrů. Práce ale probíhají za úplné uzavírky a objížďka mezi Lukovem a Velikovou vede přes Štípu, tedy další místní část Zlína. Je dlouhá asi pět kilometrů a řidiči na ní narazí na další omezení dopravy ve Štípě, kde provoz reguluje semafor. Navíc se jede kolem Zoo Zlín, takže řidiči musí počítat se zpožděním.

Bronislav Malý, ředitel, Ředitelství silnic Zlínského kraje: „Technologie recyklace vyžaduje úplnou uzavírku, protože se tam přidávají různá pojidla a cement, a nesmí se po tom jezdit. Takže je to realizováno za úplné uzavírky.“

Silnice je tu v prudkém kopci, proto je potřeba zpevnit krajnici a v jednom místě i svah. Zlepší se navíc přehled řidičů na křižovatce se silnicí II/489. Práce i s úplnou uzavírkou tu skonči nejpozději 30. září.

Zdroj: POLAR televize Ostrava

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice mezi Lukovem a Velikovou na Zlínsku se dočkala opravy, na místě je úplná uzavírka  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.