Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mistrovství profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu se letos uskuteční v Olomouci

PR článek, aktualizováno 20. srpna 2024, 8:44

Olomouc 20. srpna 2024 (PROTEXT) - Dynamické rozběhy na stometrové trati s překážkami, výstupy na cvičnou věž, harmonická spolupráce při překážkové štafetě a samozřejmě královská disciplína, precizní požární útok. To bude program na poslední srpnový víkend. Největší sportovní akci pro družstva profesionálních a dobrovolných hasičů v letošním roce hostí Olomoucký kraj. O víkendu 23. – 25. srpna 2024 se v Olomouci uskuteční oficiální Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu.

V případě profesionálních hasičů se bude jednat o 51. mistrovství, u dobrovolných hasičů se jedná již o 69. ročník mistrovství. Záštitu nad mistrovstvím převzal hejtman Olomouckého kraje Ing. Josef Suchánek a primátor města Olomouc Mgr. Miroslav Žbánek, MPA.

Ve startovní listině jsou výběry sportovců jednotlivých Hasičských záchranných sborů krajů z celé ČR a jedno soutěžní družstvo HZS podniku, které nominuje Asociace velitelů HZS podniků, z. s. Dobrovolné hasiče bude zastupovat celkem 16 družstev mužů SDH (Sbor dobrovolných hasičů) a 17 družstev žen SDH. Kromě zástupců z řad Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska budou o nejlepší výsledky usilovat i zástupci z České hasičské jednoty (ČHJ) a Moravské hasičské jednoty (MHJ). Účast potvrdily i mezinárodní týmy z Německa, Slovenska, Polska a Bulharska. S nimi poměří své síly reprezentační výběry mužů a žen ČR. Celkem se na startovní dráhu postaví 55 družstev.

Program mistrovství začíná v pátek 23. srpna ve 14 hodin, kdy se představí jednotlivci v disciplíně výstup do 4. patra cvičné věže. Tato věž bude postavena přímo na Horním náměstí v Olomouci. V sobotu se pak přímo na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc rozeběhnou další disciplíny, které zde v neděli zakončí požární útoky.

Po celou dobu konání mistrovství bude vstup na náměstí a sportoviště, kde budou jednotlivé disciplíny probíhat, zcela volný pro všechny návštěvníky. Těšit se můžete na zajímavé sportovní výkony, které mohou být okořeněné i národními rekordy.

webové stránky mistrovství: www.mcrps2024.cz

 

Zdroj: SH ČMS

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu se letos uskuteční v Olomouci  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.