Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Enterprise Investors prodávají společnost Nu-Med

PR článek, aktualizováno 20. srpna 2024, 10:07

Praha/Varšava, 20. srpna 2024 (PROTEXT) - Polish Enterprise Fund VII, private equity fond spravovaný Enterprise Investors (EI), oznámil prodej společnosti Nu-Med, přední sítě klinik specializovaných na radioterapeutickou léčbu pacientů s rakovinou. Kupujícím je Affidea, celoevropský poskytovatel specializovaných zdravotnických služeb především v oblasti onkologické péče, moderního diagnostického zobrazování a provozu sítě poliklinik. Transakce podléhá schválení polského Úřadu pro hospodářskou soutěž a ochranu spotřebitele.

Spolupráce mezi společnostmi Nu-Med a Enterprise Investors začala v roce 2013, kdy v ní fond PEF VII nabyl významný minoritní podíl. V té době společnost provozovala pouze jedno radioterapeutické centrum ve městě Elbląg na severu Polska. Rok předtím Enterprise Investors uskutečnili svou první investici v tomto sektoru a investovali do radioterapeutického centra v Katovicích. Tato dvě radioterapeutická centra se následně sloučila pod značkou Nu-Med, přičemž následovalo otevření dalších dvou center ve městech Tomaszów Mazowiecki a Zamość.V uplynulém desetiletí společnost Nu-Med plnila své předsevzetí poskytovat vysoce kvalitní léčbu a péči o pacienty. Silná pozice společnosti mezi poskytovateli zdravotní péče se odrazila v jejích dobrých finančních výsledcích, když v roce 2023 vykázala tržby na úrovni více než 60 milionů eur.

„Tento prodej představuje významný milník v růstu společnosti Nu-Med i v investiční strategii Enterprise Investors v sektoru zdravotní péče, a zvýrazňuje předsevzetí naší firmy vytvářet hodnoty v tomto důležitém sektoru. Jsme nesmírně hrdí na to, že během našeho investičního období jsme poskytli služby intenzivní péče téměř 70.000 pacientů,“ uvedl Michał Rusiecki, managing partner společnosti Enterprise Investors zodpovědný za tuto investici. „Z jednoho radioterapeutického centra jsme rozvinuli Nu-Med v předního poskytovatele onkologické péče. Prodej společnosti Affidea zaručuje, že Nu-Med bude nadále poskytovat vysoce kvalitní komplexní onkologickou péči pacientům v celém Polsku, a to jako součást přední mezinárodní organizace,“ dodal.

„Rakovina zůstává hlavní hrozbou pro obyvatelstvo a podle WHO je druhou nejčastější příčinou úmrtí v Polsku, přičemž ročně registrujeme přibližně 170.000 nových případů a 100.000 úmrtí. Tato akvizice podtrhuje závazek společnosti Affidea podporovat Národní onkologickou strategii a zajistit lepší přístup ke špičkovým službám v oblasti prevence, včasné diagnostiky a léčby rakoviny, a to komplexně a integrovaně na jednom místě. Renomované radioterapeutické centrum Nu-Med vedené zkušeným managementem a vysoce kvalifikovanými kolegy z klinické i neklinické části společnosti dokonale ladí s kulturou a způsobem práce v naší společnosti. Po uzavření transakce se těšíme na spolupráci při našem společném poslání, kterým je boj proti rakovině,“ uvedl Mesut Göral, CEO společnosti Affidea Poland a zároveň senior viceprezident a COO skupiny Affidea.

 

Enterprise Investors jsou jednou z největších společností spravujících fondy private equity ve střední a východní Evropě. Od svého vzniku v roce 1990 společnost vytvořila deset fondů, které investovaly 2,3 mld. eur do 156 společností a prodaly 140 společností.

Affidea Group je celoevropský poskytovatel specializovaných zdravotnických služeb zejména v oblasti onkologické péče, moderního diagnostického zobrazování a provozování sítě poliklinik. Společnost vznikla v roce 1991 a v 15 zemích provozuje 366 center, která každoročně poskytují vysoce kvalitní zdravotnické služby téměř 14 milionům pacientů. Většinovým vlastníkem společnosti Affidea je Groupe Bruxelles Lambert (GBL), přední investiční holdingová společnost, která se zaměřuje na dlouhodobou tvorbu hodnot, podpořená stabilní a rodinně založenou akcionářskou strukturou.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Enterprise Investors prodávají společnost Nu-Med  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.