Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Evropský debut: Yanfeng představuje průkopnický koncept interiéru EVI pro elektromobily

PR článek, aktualizováno 20. srpna 2024, 11:29

Neuss (Německo) 20. srpna 2024 (PROTEXT/ots) - Společnost Yanfeng poprvé v Evropě představuje svůj koncept interiéru pro elektromobily "Electric Vehicle Interior“ (EVI). Vize: interiér vozidla, který nabízí jedinečné prostorové zážitky založené na myšlence svobody, takže oblast kokpitu poskytuje spoustu místa pro tělo a relaxaci pro mysl. Designéři společnosti odstranili tradiční přístrojovou desku a všechny důležité funkce integrovali do inovativního modulu chytrého sedadla do kabiny "Smart Cabin“. Ten zahrnuje inteligentní plochy pro ovládání a řízení vozidla, aktivní opěrku hlavy s audio funkcemi, pokročilé bezpečnostní systémy, klimatizaci integrovanou do sedadla a praktické možnosti ukládání a nabíjení.

Konceptem EVI společnost reaguje na měnící se potřeby a očekávání uživatelů elektromobilů a demonstruje nové možnosti designu interiérů budoucnosti. "Rozsáhlé studie našeho výzkumného týmu ukázaly, že uživatelé chtějí především intuitivnější technologie, které jim přinesou zábavný a příjemný zážitek. Chtějí také více prostoru, který se výrazně liší od prostoru ve vozidlech se spalovacím motorem,“ vysvětluje pozadí vývoje konceptu Patrik Nebout, Chief Technology Officer společnosti Yanfeng.

Systém řízení po drátě "steer-by-wire“ podporuje různé jízdní režimy.

Modul "Smart Cabin Seat“ je nedílnou součástí konceptu EVI. Spojuje dvě přední sedadla, integrovanou středovou konzolu, vstupní systém "steer-by-wire“, prvky HMI, displeje, bezpečnostní pásy a airbagy, jakož i komfortní systém mikroklimatu HVAC. Systém steer-by-wire má integrovaný displej, který lze sklopit pro interakci během autonomní jízdy a v závislosti na požadovaném jízdním režimu jej lze uvést do polohy pro řízení jízdních funkcí. Vzhledem k tomu, že rozhraní displeje HMI je plně integrováno do výsuvného ramene systému steer-by-wire, velký displej v přední části kabiny již nevyžaduje dotykovou interakci.

První výsledky spotřebitelských studií s prototypem EVI potvrzují vysokou míru přijetí nového konceptu. Účastníci studií chválili zejména velkorysý pocit prostoru a inovativní uspořádání – přestože se na velikosti a tvaru karoserie tradiční architektury SUV nic nezměnilo.

Snadná instalace pro výrobce vozidel

"Kromě lepšího uživatelského komfortu nabízí EVI také výhody pro výrobce vozidel. Integrace všech klíčových komponent do modulu "Smart Cabin Seat“ zjednodušuje a urychluje proces montáže a zároveň snižuje náklady,“ dodává Patrik Nebout. To je možné díky odbornosti společnosti Yanfeng napříč divizemi, která kombinuje znalosti a zkušenosti ve všech kategoriích výrobků: Elektronika, bezpečnostní systémy, sedadla a vybavení interiéru.

EVI rovněž přispívá k udržitelnosti. Odstraněním tradiční přístrojové desky se celková hmotnost vozidla snížila přibližně o 11 kg, což přispívá k lepší energetické účinnosti, většímu dojezdu a nižším emisím CO2. Použití udržitelných materiálů, jako je Compression Hybrid Moulding (CHyM) s přírodními vlákny, podtrhuje závazek společnosti Yanfeng k udržitelnosti. Modulární přístup také zjednodušuje demontáž na konci životního cyklu vozidla a navíc podporuje oběhové hospodářství.

Konceptem EVI společnost Yanfeng zdůrazňuje svou pozici inovativního vývojáře průkopnických řešení interiéru pro elektromobilitu.

Rádi vám poskytneme další informace:

Yanfeng International

Jagenbergstraße 1

41468 Neuss

Německo

Astrid Schafmeister

Tel.: +49 2131 609-3028

e-mail: astrid.schafmeister@yanfeng.com

 

 

O společnosti Yanfeng

Společnost Yanfeng je předním světovým dodavatelem automobilů zaměřeným na interiéry, exteriéry, sedadla, elektroniku kokpitu a systémy pasivní bezpečnosti. Společnost celosvětově zaměstnává přibližně 57.000 lidí na více než 240 místech. Její technický tým čítající 4200 odborníků působí ve dvanácti výzkumných a vývojových centrech a dalších regionálních pobočkách a disponuje rozsáhlými schopnostmi včetně vývoje inženýrských řešení a softwaru, návrhu a ověřování testů. Společnost Yanfeng se specializuje na koncepty inteligentních kabin (koncepty inteligentních prostorů pro cestující) a technologie lehkých konstrukcí a pomáhá výrobcům automobilů utvářet mobilitu budoucnosti pomocí špičkových řešení interiérů.

Více informací najdete na adrese www.yanfeng.com.

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evropský debut: Yanfeng představuje průkopnický koncept interiéru EVI pro elektromobily  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.