Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Indosat Ooredoo Hutchison posiluje národní technologické ambice otevřením prvního indonéského zážitkového centra umělé inteligence

PR článek, aktualizováno 23. srpna 2024, 12:25

Jakarta (Indonésie) 23. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Indosat Ooredoo Hutchison (Indosat nebo IOH, IDX: ISAT) významně pokročila ve svém dlouhodobém cíli posílit postavení Indonésie otevřením prvního zážitkového centra umělé inteligence (AI Experience Center) v Solo Technoparku ve městě Solo (Střední Jáva). Toto špičkové zařízení, podporované pokročilým připojením 5G, je důkazem závazku společnosti Indosat utvářet budoucnost Indonésie jako národa umělé inteligence a zajistit jí pozici klíčového hráče v globální AI komunitě.

Slavnostního otevření převratného zážitkového centra AI se zúčastnila řada významných osobností, mezi jinými expert ministra pro sociální, ekonomické a kulturní záležitosti reprezentující ministra komunikací a informatiky Indonéské republiky Wijaya Kusumawardhana, dále prezident, ředitel a generální ředitel společnosti Indosat Ooredoo Hutchison Vikram Sinha a starosta města Surakarta (Solo) Teguh Prakosa. Tento milník zároveň dokládá úspěchy Indonésie na cestě k realizaci vize Zlaté Indonésie 2045 (Golden Indonesia 2045) prostřednictvím zavádění pokročilých technologií, přičemž páteří této transformace je připojení 5G.

Expert ministra komunikací a informatiky pro sociální, hospodářské a kulturní záležitosti Wijaya Kusumawardhana uvedl: „Blahopřejeme společnosti Indosat Ooredoo Hutchison k průkopnickému vybudování prvního zážitkového centra umělé inteligence v Indonésii. Tato iniciativa představuje zlomový moment ve vývoji našeho telekomunikačního odvětví. Věříme, že toto zážitkové centrum se stane katalyzátorem dalších inovací napříč odvětvími, a jsme připraveni podpořit jeho úspěch."

Prezident, ředitel a generální ředitel společnosti Indosat Ooredoo Hutchison Vikram Sinha oznámil: „Toto zážitkové centrum umělé inteligence je milníkem na naší cestě k posílení Indonésie pomocí AI. Přináší jasný důkaz naší oddanosti transformaci indonéského digitálního a telekomunikačního ekosystému. Velmi si vážíme podpory indonéské vlády a našich strategických partnerů, kteří sdílejí naši vizi vyzdvihnout Indonésii na globální scénu. Stojíme na samém začátku mnoha vzrušujících událostí a otevíráme nekonečné možnosti pro miliony Indonésanů."

Starosta města Surakarta Teguh Prakosa zdůraznil: „Je nám ctí, že si společnost Indosat vybrala pro zřízení prvního indonéského zážitkového centra umělé inteligence právě Solo. Tento komplex vyvolá kromě obohacení samotného Solo Technoparku multiplikační efekt pro místní ekonomiku a digitalizaci, který bude přínosem pro vzdělávání, cestovní ruch i tvorbu pracovních míst."

Zážitkové centrum Indosat AI Experience Center prezentuje ve spolupráci s globálním technologickým lídrem Huawei nejmodernější AI technologie využitelné v celé řadě odvětví - od inteligentního řízení měst optimalizovaného pomocí sítě 5G po umění, gastronomii a další kreativní obory. Kromě představení nejnovějších pokroků v oblasti umělé inteligence bude AI Experience Center fungovat také jako školicí středisko, které nabídne programy pro studenty, státní zaměstnance a širší veřejnost na téma zvyšování produktivity a vytváření nových příležitostí pomocí umělé inteligence.

Tyto praktické zkušenosti jsou předstupněm revolučního Centra excelence AI (AI Center of Excellence) na bázi technologií 5G, které společnost Indosat připravuje v blízké budoucnosti. Závazek společnosti Indosat katalyzovat pokročilé technologie v Solu začal v roce 2021 spuštěním služby 5G, po němž následovalo zřízení Solo Safari jako první 5G zoo v Indonésii.

Zážitkové centrum AI je v duchu hlavní mise společnosti Indosat, tedy posílení Indonésie, připraveno sloužit jako katalyzátor inovací, podporovat rozvoj talentů v oblasti umělé inteligence a poskytovat lidstvu nástroje k využití její transformační síly. V době, kdy Indonésie stojí na prahu technologické revoluce, symbolizuje AI Experience Center nejen počátek nové éry, ale i cesty, která přivede Indonésii na samotný vrchol oboru umělé inteligence. Prostřednictvím tohoto zařízení společnost Indosat investuje nejen do technologií, ale také do budoucnosti země, přináší Indonésanům příležitost využít neomezené možnosti umělé inteligence či technologií 5G a vede zemi k zářivější, inovativnější budoucnosti.

O společnosti Indosat Ooredoo Hutchison

Společnost Indosat Ooredoo Hutchison (Indosat, IDX: ISAT) má ambici stát se nejpreferovanější digitální telekomunikační společností v Indonésii. Společně se svými dceřinými a přidruženými společnostmi poskytuje Indosat mobilní služby, řešení v oblasti ICT (informačních a komunikačních technologií), datová centra, optické sítě Fiber to the Home (FTTH), elektronické platební služby, finanční služby a další digitální služby. Vyšším záměrem společnosti Indosat je posilovat postavení Indonésie a v duchu myšlenky Gotong Royong chce být hlavním aktérem při realizaci tohoto cíle a přinášení smysluplných změn.

Odmítnutí odpovědnosti

Tento dokument může obsahovat finanční informace a výsledky některých provozních činností a může obsahovat řadu prognóz, plánů, strategií a cílů společnosti Indosat Ooredoo Hutchison, které nepředstavují prohlášení o historických skutečnostech, jež budou v souladu s platnými právními předpisy považovány za výhledová prohlášení. Výhledová prohlášení podléhají rizikům a nejistotám, které mohou vést k tomu, že skutečné události a budoucí úspěchy společnosti Indosat Ooredoo Hutchison se budou lišit od těch, které jsou v prohlášeních očekávány nebo naznačeny. Nelze poskytnout žádnou záruku, že výsledky, které společnost Indosat Ooredoo Hutchison očekává nebo které jsou v těchto prohlášeních naznačeny, budou dosaženy.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2486910/IOH_AI_Experience.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2486911/IOH_AI_Experience_2.jpg 

Další informace poskytuje: Steve Saerang, senior viceprezident – ředitel korporátní komunikace, steve.saerang@ioh.co.id

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indosat Ooredoo Hutchison posiluje národní technologické ambice otevřením prvního indonéského zážitkového centra umělé inteligence  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.