Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Průjezd horskou obcí Ostravice komplikuje oprava silnice

PR článek, aktualizováno 25. srpna 2024, 8:26

Frýdek-Místek 25. srpna 2024 (PROTEXT) - Až do konce roku budou muset motoristé strpět dopravní komplikace na hlavním tahu od Frýdlantu nad Ostravicí do obce Ostravice. Celý úsek bude rozdělen do tří etap.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Od pondělí 19. srpna 2024 začíná plánovaná oprava průtahu Ostravicí. Silnice I/56 v km 65,858 – 70,264 provozního staničení vykazuje známky vozovkových vad způsobených končící životností asfaltové skladby. Povrch vozovky je zasažen vysokým množstvím trhlin (mozaikových a podélných), místy evidujeme hloubkovou korozi, koleje, staré vysprávky a olamování okrajů."

Potřebu opravy potvrdil diagnostický průzkum. Na jeho základě byla zvolena technologie kompletní rekonstrukce. Kromě vyrovnání vozovky projekt počítá se sanacemi propustků a obnovením protikorozní ochrany zábradlí.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Staveniště dosáhne délky 4,4 km, nový asfalt pokryje hlavní trasu včetně mostů a autobusových zálivů. Díky soutěži sedmi stavebních firem se vítězná nabídka společnosti Skanska dokázala dostat na méně než polovinu a výsledná suma v podepsané smlouvě dosahuje bezmála 40 milionů Kč. Hotovo bude do konce roku.”

Práce budou probíhat v několika etapách a bude je provázet dopravní omezení zahrnující částečné uzávěry komunikace a kyvadlově řízenou dopravu. Motoristé by měli při projíždění úseku dbát zvýšené opatrnosti

Zdroj: POLAR televize Ostrava

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průjezd horskou obcí Ostravice komplikuje oprava silnice  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.