Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dny evropského dědictví se Severočeskou galerií výtvarného umění v Litoměřicích

PR článek, aktualizováno 10. září 2024, 16:40

Litoměřice 10. září 2024 (PROTEXT) - Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích se i letos připojuje k mezinárodním Dnům evropského dědictví (European Heritage Days – EHD). Návštěvníky zve nejen do stálých expozic a aktuálních výstav, ale také na koncerty, komentované prohlídky a originální pohybový workshop.

Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích spravuje několik významných nemovitých kulturních památek v centru městské památkové rezervace v Litoměřicích. K mezinárodním oslavám Dnů evropského dědictví se připojí o víkendu 13.–15. září 2024. Program EHD zahájí v páteční podvečer, 13. září 2024, akustický koncert české rockové legendy, známého kytaristy, skladatele a zpěváka Ladislava Křížka, který vystoupí v kostele Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích od 18 hodin. V netradiční akustické verzi, pouze za doprovodu kytary, zazní výběr největších hitů skupin Kreyson, Vitacit, Citron či Damiens.

Sobotní program 14. září 2024 nabídne od 10 hodin originální pohybový workshop Protipóly, který se odehraje přímo ve venkovní instalaci Jana Dostála Ocelový dialog na parkánu galerie, pod vedením taneční a pohybové terapeutky Isabely Mendozy. Odpoledne ve 14 hodin se v hlavní výstavní budově galerie koná komentovaná prohlídka výstavy Ve stínu stromů, v 16 hodin bude v kostele Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích zahájena již poslední komentovaná prohlídka výstavy Patrika Hábla Depositum.

Víkendový program Dnů evropského dědictví se Severočeskou galerií výtvarného umění v Litoměřicích zakončí v neděli 15. září 2024 koncert Ondřeje Smeykala. Český profesionální hráč na didgeridoo, unikátní nástroj původních Australanů, považovaný za jednoho z nejlepších ne-australských hráčů na světě, který je známý například ze spolupráce s Jazem Colemanem, Monikou Načevou nebo Monkey Business, vystoupí v kostele Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích od 18 hodin.

„Koncerty, které nabízíme v kostele Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích pořádáme jako koncerty benefiční,“ upřesňuje ředitelka galerie Dana Veselská. „Vstupné na ně je dobrovolné a celý jejich výtěžek bude věnován na transparentní účet veřejné sbírky projektu Revitalizace kostela Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích, na který bychom během Dnů evropského dědictví chtěli upozornit především.“ Přispět na transparentní účet veřejné sbírky (6131854329/0800) a podpořit tak péči galerie o zachování a postupnou obnovu kostela Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích, významné barokní kulturní památky, může každý z nás i mimo sváteční Dny evropského dědictví.

 

Zdroj: Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dny evropského dědictví se Severočeskou galerií výtvarného umění v Litoměřicích  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.