Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Významný krok vpřed: Fond r2p invest SICAV a.s. snižuje rizikovou kategorii

PR článek, aktualizováno 11. září 2024, 7:42

Praha 11. září 2024 (PROTEXT) - Fond r2p invest SICAV a.s. byl přehodnocen v rámci Souhrnného ukazatele rizik (SRI) a zařazen do nižší rizikové kategorie, což představuje důležitý milník v jeho vývoji. Aktuální hodnocení ho řadí do rizikové třídy 3 ze 7, což odráží stabilitu portfolia a odolnost vůči tržní volatilitě.

SRI je standardizované měřítko, které investorům poskytuje jasný přehled o rizikovém profilu fondu v porovnání s jinými finančními produkty na trhu. Ukazatel odhaduje pravděpodobnost ztráty investic v důsledku tržních výkyvů nebo neschopnosti fondu vrátit původně investované prostředky. Ačkoli je společnost r2p invest SICAV určena kvalifikovaným investorům, zařazení do třídy 3 indikuje, že fond představuje středně nízké riziko. To znamená, že nepříznivé tržní podmínky jen minimálně ovlivňují jeho schopnost zajistit návratnost vložených investic.

Toto nové zařazení je založeno na pětileté časové řadě, která vykazuje nižší volatilitu a výraznou stabilitu portfolia v průběhu celé doby fungování fondu. Díky stabilitě portfolia je fond atraktivní volbou i pro konzervativněji zaměřené investory, kteří hledají vyvážený poměr mezi silným výkonem a sníženým rizikem.

 

O fondu r2p invest SICAV a.s.

Základem výnosů fondu r2p invest jsou především přímé a nepřímé investice do portfolií nesplacených úvěrů, ve kterých fond dlouhodobě dosahuje vynikajících výsledků. Celkový objem majetku fondu podle aktuálních dat dosahuje 2 164 158 tis. Kč a díky propracované investiční strategii poskytuje svým investorům přednostní podíl na zisku až do výše 11 % p.a.

Přeřazením do středně nízké rizikové kategorie fond r2p invest SICAV upevňuje svou pozici mezi dobře řízenými investičními nástroji.

 

Zdroj: https://crs-company.cz/

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Významný krok vpřed: Fond r2p invest SICAV a.s. snižuje rizikovou kategorii  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.