Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Alpha Bank Romania posiluje bezpečnost klientů: Ve spolupráci se společností Montran vznikl nový systém ochrany proti podvodům

PR článek, aktualizováno 11. září 2024, 9:04

New York (USA) 11. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Alpha Bank Romania zavádí ve spolupráci se společností Montran, předním poskytovatelem mezibankovních platebních systémů v zemi, nový pokročilý systém proti podvodům (Anti-Fraud System). Tato strategická spolupráce výrazně posílila bezpečnostní opatření banky a poskytla zákazníkům další vrstvu ochrany jejich finančních transakcí.

Nový systém ochrany proti podvodům je pokročilé řešení určené k odhalování a prevenci podvodných aktivit v reálném čase. Prostřednictvím nejmodernějších technologií zavádí komplexní soubor pravidel a algoritmů, které monitorují finanční transakce a rychle identifikují jakékoli podezřelé chování.

Kromě prevence podvodů tento systém také výrazně snižuje finanční dopady na zákazníky díky rychlým a účinným zásahům. Flexibilita řešení umožňuje integraci s dalšími platebními systémy, včetně okamžitých plateb, čímž zajišťuje trvalou a přizpůsobitelnou ochranu podle potřeb trhu. Řešení je navíc konfigurovatelné a škálovatelné a dokáže se přizpůsobit mnoha různým rizikovým scénářům bankovního sektoru.

"Společnost Montran hrála ve vývoji nového systému ochrany proti podvodům klíčovou roli. Vysoce výkonný, flexibilní a inovativní systém jsme úspěšně implementovali v rekordním čase," uvedl ředitel vývoje aplikací v Alpha Bank Marius Stancu.

Význam tohoto projektu vyzdvihla také regionální obchodní manažerka společnosti Montran Irina Cârcuová: "Nový systém ochrany proti podvodům navazuje na úspěšnou implementaci systému okamžitých plateb, které jsme ve spolupráci s Alpha Bank dosáhli v listopadu 2023, a zvyšuje bezpečnost transakcí pro její klienty."

S rostoucím objemem okamžitých plateb na rumunském trhu se zvyšuje i související riziko podvodů. Rychlá integrace ochrany proti podvodům od společnosti Montran do systémů Alpha Bank se proto stala klíčovou součástí ochrany jejích klientů.

"Náš systém je kompatibilní s okamžitými i standardními platbami, funguje v reálném čase a banky jej mohou provozovat jak samostatně, tak v kombinaci se stávajícími opatřeními proti podvodům," dodala paní Cârcuová.

Touto iniciativou Alpha Bank potvrzuje svůj závazek spolupracovat se špičkovými partnery na zajišťování bezpečných a spolehlivých bankovních služeb pro své zákazníky a zůstat i nadále v čele inovací v bankovním sektoru.

O Alpha Bank

Alpha Bank je přední finanční instituce, která se zabývá poskytováním široké škály bankovních služeb jednotlivcům, podnikům a institucím. Alpha Bank nabízí komplexní sadu produktů včetně spořicích účtů, úvěrů, kreditních karet, investičních řešení a služeb internetového bankovnictví. Více informací na stránkách Alpha Bank.

O společnosti Montran

Společnost Montran je předním poskytovatelem řešení pro platební styk a řízení peněžních prostředků. Jejími klienty jsou přední světové finanční instituce s klíčovými zařízeními a provozy ve více než 80 zemích. Více informací najdete na stránkách společnosti Montran.

KONTAKT: Veronica Alvaro, tel.: P. (+593) 2 323 0349

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alpha Bank Romania posiluje bezpečnost klientů: Ve spolupráci se společností Montran vznikl nový systém ochrany proti podvodům  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.