Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Organizace NCCN se zavázala poskytnout své velice ceněné zdroje pro onkologické pacienty také ve španělštině a dalších jazycích

PR článek, aktualizováno 12. září 2024, 9:53

Plymouth Meeting (Pensylvánie) 12. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - V současné době probíhají překlady kompletního souboru pokynů NCCN Guidelines for Patients, které mají lidem s nádorovým onemocněním i těm, kteří o ně po celém světě pečují, umožnit o léčebných postupech přijímat informovaná rozhodnutí, která pro ně budou nejpřínosnější.

Organizace National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®), aliance předních onkologických center, a nadace NCCN Foundation® s potěšením oznamují, že všechny svazky souboru pokynů NCCN Guidelines for Patients® plánují zpřístupnit ve španělštině. Vybraná vydání budou pak k dispozici i v dalších jazycích.

Organizace NCCN vydává soubor pokynů NCCN Guidelines for Patients za finanční podpory nadace NCCN Foundation. V současné době obsahuje tento soubor více než 70 svazků se srozumitelně podanými informacemi o prevenci, screeningu, diagnostice, léčbě a podpůrné péči pro téměř všechny druhy rakovinných onemocnění. Pokyny pro pacienty vycházejí z průběžně aktualizovaných, na důkazech založených a odborným konsenzem podložených doporučení NCCN Clinical Practice Guidelines in Oncology (NCCN Guidelines®), která používají poskytovatelé zdravotní péče po celém světě. Jakožto důvěryhodný a uživatelsky vstřícný zdroj informací pro lidi trpící rakovinou získaly celou řadu ocenění.

Pokyny NCCN Guidelines for Patients si můžete zdarma prohlédnout nebo stáhnout na stránkách NCCN.org/patientguidelines nebo prostřednictvím aplikace NCCN Patient Guides for Cancer App . Verze v jiných jazycích než v angličtině naleznete také na stránkách NCCN.org/global. Tištěná vydání jsou k dispozici za symbolický poplatek na Amazonu.

"Naše úsilí zajistit, aby všechny pokyny pro pacienty byly k dispozici ve španělštině, je potvrzením snahy o to, aby měl ke kvalitním zdrojům pro léčbu rakoviny přístup skutečně každý," uvedla Gena Cooková, zakladatelka a generální ředitelka společnosti Kaliper Health a předsedkyně správní rady nadace NCCN Foundation. "Nemalou část tohoto úkolu jsme již splnili. V současné době je k dispozici přinejmenším 20 svazků ve španělštině a další budou přibývat. Na základě celosvětového zastoupení obyvatelstva jsme vypracovali také seznam dalších prioritních jazyků. Chceme zajistit, aby tyto důležité informace byly dostupné celosvětově všem, kteří je potřebují, a to včetně onkologických pacientů ve Spojených státech, kteří neovládají angličtinu."

Na všech překladech se podílejí překladatelé specializovaní na lékařské texty, kteří jsou seznámeni s podrobnostmi a specifiky zdravotnických informací. Kromě španělštiny jsou v současné době pokyny NCCN Guidelines for Patients k dispozici také v:

• Arabštině

• Čínštině

• Francouzštině

• Haitské kreolštině

• Hindštině

• Hmongštině

• Italštině

• Japonštině

• Korejštině

• Polštině

• Portugalštině

• Ruštině

• Somálštině

• Tagalogu

• Ukrajinštině

• Vietnamštině

"Pokyny NCCN Guidelines for Patients zaznamenaly v loňském roce více než 1,4 milionu přístupů, přičemž přibližně pětina těchto uživatelů se nacházela mimo území Spojených států," uvedla doktorka Crystal S. Denlingerová, výkonná ředitelka NCCN. "Neustále usilujeme o zlepšování způsobů poskytování zásadního zdravotního poradenství a rozšiřování dosahu všech zdrojů, které nám mohou pomoci zlepšit a usnadnit kvalitní, účinnou, spravedlivou a dostupnou onkologickou péči po celém světě."

Patrick Delaney, výkonný ředitel nadace NCCN Foundation, dodal: "Nadace NCCN Foundation disponuje neocenitelnou možností spolupráce s různorodou skupinou mezinárodních organizací, které si uvědomují potřebu rovného přístupu k informacím o onkologických pacientech. Jsme nesmírně vděční za nezištnou podporu, která nám umožňuje nabízet tyto základní zdroje zdarma všem, kteří je potřebují."

Na webových stránkách NCCN jsou k dispozici také zdroje pro ty, kteří se s rakovinou potýkají, a pro jejich pečovatele, a to včetně živě přenášených i zaznamenaných webových seminářů, doporučených otázek pro poskytovatele zdravotní péče, odkazů na centra pomoci a podpůrné skupiny a mnoho dalšího. Další informace naleznete na stránkách NCCN.org/patients a na stránkách NCCNFoundation.org můžete toto úsilí také sami podpořit.

O organizaci National Comprehensive Cancer Network

Organizace National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) je nezisková aliance předních onkologických center, zaměřená na péči o pacienty, výzkum a vzdělávání. Posláním NCCN je zlepšování a usnadňování přístupu ke kvalitní, efektivní, spravedlivé a dostupné onkologické péči pro zkvalitnění života všech pacientů. Pokyny NCCN Clinical Practice Guidelines in Oncology (NCCN Guidelines®) poskytují transparentní, na důkazech založená konsenzuální doporučení odborníků pro léčbu rakoviny, prevenci a podpůrné služby. Představují uznávaný standard pro klinické vedení a zásady při léčbě rakoviny a také nejpodrobnější a nejčastěji aktualizované pokyny pro klinickou praxi, které jsou v jakékoliv oblasti medicíny k dispozici. Pokyny NCCN Guidelines for Patients® poskytují odborné informace o léčbě rakoviny, aby tak pacienty za podpory nadace NCCN Foundation® lépe informovaly a zlepšily jejich možnosti během léčby. Organizace NCCN podporuje také další vzdělávání, globální iniciativy a zásady a spolupráci na výzkumu a publikování v oboru onkologie. Další informace naleznete na stránkách NCCN.org.

O nadaci NCCN Foundation

Nadace NCCN Foundation zprostředkovává za pomoci souboru pokynů NCCN Guidelines for Patients® a dalších vzdělávacích materiálů onkologickým pacientům a jejich pečovatelům objektivní odborné rady od předních světových expertů na rakovinu. Podporuje rovněž pokroky v léčbě rakoviny přímou finanční podporou mladých nadějných vědců, kteří jsou zodpovědní za nejnovější rozvoj výzkumu v oblasti boje s rakovinou. Další informace o nadaci NCCN Foundation najdete na stránkách nccnfoundation.org.

Kontakt pro média:

Rachel Darwinová

267-622-6624

darwin@nccn.org

 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2498138/NCCN_translations_ads.jpg 

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/441768/NCCN_Logo.jpg

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Organizace NCCN se zavázala poskytnout své velice ceněné zdroje pro onkologické pacienty také ve španělštině a dalších jazycích  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.