Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Foto point jako „okno do Karlových Varů“

PR článek, aktualizováno 12. září 2024, 10:17

Karlovy Vary 12. září (PROTEXT) - Karlovy Vary rozšiřují své aktivity v rámci projektu „Karlovy Vary – Město bez kouře“, který podporuje zdravý životní styl a kultivaci veřejného prostoru. Návštěvníci města si mohou nyní pořídit fotografie na dalším foto pointu, tentokrát s atraktivním pohledem na panorama lázní. Ve městě se také objevila padesátka nových designových odpadkových košů jako součást moderního městského mobiliáře.

Nový foto point v podobě velkého rámu na terase bazénu Saunia Thermal Resort poskytuje návštěvníkům možnost vytvořit si jedinečnou fotografii se zarámovaným panoramatickým výhledem na lázeňské centrum města. Rám v podobě „okna do Karlových Varů“ symbolizuje propojení lázeňské tradice v moderní podobě s unikátní karlovarskou architekturou. Umístění na terase nad hotelem Thermal dodává této atrakci další rozměr – bazénový komplex v hotelu totiž využívá vodu z lázeňských léčivých pramenů. Nové okno do Karlových Varů je tak nepřímo propojeno s prvním velmi oblíbeným karlovarským foto pointem s 3D nápisem „I (love) VARY“, který je umístěn přímo u karlovarských léčivých pramenů před Mlýnskou kolonádou.

Oba karlovarské foto pointy nabízejí pořízení jedinečných fotografií, čímž přirozeně podporují virální šíření krásy a atmosféry Karlových Varů na sociálních sítích. Každá sdílená fotografie představuje cennou osobní vzpomínku, ale také neplacenou reklamu, která může přilákat další turisty a zvýšit celkový ekonomický přínos nejen pro město. Foto pointy propojují historické prvky lázní se současností a podporují také hlavní poselství projektu „Město bez kouře“.

Primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová při slavnostním odhalení fotorámu uvedla, že Karlovy Vary jsou město, které vždy podporovalo zdravý životní styl: „Nový foto point spojuje tradici, tedy fantastický pohled na lázeňské panorama, s naší vizí moderního, zdravého města. Je to také další prvek projektu ‚Město bez kouře‘, jehož cílem je podpořit zdravý životní styl a motivovat místní i návštěvníky k tomu, aby přestali kouřit. Jsem ráda, když můžeme podpořit turismus a ukázat krásu našeho města ve spojení s iniciativami zaměřenými na zdraví, a to v harmonii s místem, jeho minulostí i budoucností."

Vznik obou karlovarských foto pointů podpořila společnost Philip Morris ČR. „Je to skvělý způsob, jak poutavě spojit popularizaci krásného lázeňského města s důležitou myšlenkou zdravého životního stylu. Naše společnost má jasnou vizi budoucnosti Česka bez cigaretového kouře, takže takové projekty jsou nám velmi blízké. V zimě jsme podpořili vznik foto pointu Andělská křídla ve Špindlerově Mlýně, který má obdobné poselství,“ řekl Fabio Costa, předseda představenstva a generální ředitel Philip Morris ČR.

Nový městský mobiliář

Projekt „Karlovy Vary – Město bez kouře“ je iniciativa zaměřená na podporu zdravého životního stylu mezi obyvateli i návštěvníky lázeňského města. Kuřáky by navíc měla motivovat k tomu, aby skončili s kouřením cigaret. Projekt zdůrazňuje důležitost přirozeného prostředí v oblastech, kde se nacházejí léčivé lázeňské prameny, a snaží se kultivovat veřejný prostor. V minulosti byly v centru města například instalovány informační panely, které viditelně informují o zákazu kouření v určitých oblastech, a speciální koše na cigaretové nedopalky. Projekt zahrnuje také vytvoření nového městského mobiliáře, jako jsou cyklostojany, informační mapy a relaxační zóny s květinovou výsadbou. Na to navazuje další novinka – padesátka nových designových košů na odpadky v lázeňském území. Jejich vzhled a funkčnost představují moderní trendy v městském mobiliáři, který je součástí čistšího, zdravějšího a esteticky příjemnějšího prostředí pro všechny.

 

Zdroj: Philip Morris ČR

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Foto point jako „okno do Karlových Varů“  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.