Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Palác Kinských žije typickou italskou atmosférou. Řetězec restaurací L´Osteria otevřel čtvrtou pobočku v ČR

PR článek, aktualizováno 14. září 2024, 11:50

Praha 14. září 2024 (PROTEXT) - Kombinací italské gastronomie a zábavy žije pražský palác Kinských na Staroměstském náměstí. Právě tady byla 12. září slavnostně otevřena nová pobočka řetězce L´Osteria. Po dvou pražských restauracích na Masaryčce a na Národní třídě tak jde o třetí pobočku L´Osteria v Praze a celkově čtvrtou v České republice. Letos v červnu přivítala L´Osteria první zákazníky v unikátní lokalitě Dolní oblasti Vítkovic v hale U6.

„L´Osteria na Staroměstském náměstí je nejen v pořadí naší třetí pražskou restaurací, ale zároveň 180. pobočkou na světě. Nová restaurace v paláci Kinských bude právě svým umístěním hrát klíčovou roli ve zviditelnění naší značky,“ říká spolumajitel L´Osterie Zbyněk Pokorný.

Slavnostního zahájení se zúčastnilo přes 800 hostů. Večerem provázel Marek Eben, který se také ujal charitativní dražby ve prospěch Nadace Terezy Maxové, pomáhající opuštěným a znevýhodněným dětem s cílem umožnit jim zdravý a bezpečný život v rodinném prostředí. V dražbě se vybrala částka 650.000 Kč. L´Osteria je dlouhodobým podporovatelem aktivit Nadace Terezy Maxové. Na červnovém otevření nové pobočky v Ostravě se v její prospěch vybral milion korun českých. Navíc z každého zakoupeného hlavního jídla z Menu della Casa v období od října do prosince jde část peněz právě na podporu práce Nadace. V roce 2023 šlo o částku přesahující 183.000 Kč.

Restaurace L´Osteria jsou ideálním místem pro setkávání rodin a přátel pro svou jedinečnou nabídku italské kuchyně a sladkého životního stylu. Díky otevřené kuchyni pak mohou hosté zažít vaření po italsku v přímém přenosu.

Zážitkem je také architektura a zařízení interiéru restaurací L´Osteria. Své nápady do nové pobočky L´Osteria v Paláci Kinských otiskla architektka Susan Palanki a studio pro interiérovou architekturu DiPPOLD Innenarchitektur. Na projektu spolupracoval také architekt Radim Hubička.

„Restaurace se nachází na místě bývalé kavárny a zároveň v dříve nepřístupných prostorech historické konírny, jejíž interiér zdobí původní autentická mramorová napajedla. Hlavní vstupní trakt s centrálním barem je laděn do jemných smetanových a teplých terakotových odstínů v kombinaci s mramorem a mosaznými detaily,“ doplňuje Radim Hubička.

Budova paláce Kinských je ve správě Národní galerie Praha od roku 1949. Palác Kinských byl postaven v letech 1755 až 1765 na místě parcel tří domů s raně středověkými základy. V roce 1992 byl spolu se Staroměstským náměstím prohlášen národní kulturní památkou.

Svůj záměr fungovat na mimořádných místech naplní řetězec L´Osteria také v Brně. Nová restaurace bude otevřena v létě roku 2025 v Bochnerově paláci, jenž je nejhodnotnější stavbou někdejšího továrního komplexu Vlněna.

Foto:

https://we.tl/t-BS0xa7UrbO

 

Zdroj: L'Osteria

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Palác Kinských žije typickou italskou atmosférou. Řetězec restaurací L´Osteria otevřel čtvrtou pobočku v ČR  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.