Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hasíme, co nás ve Středočeském kraji pálí

PR článek, aktualizováno 16. září 2024, 16:14

Loučeň (Nymbursko) 16. září 2024 (PROTEXT) - Kandidáti Sociální demokracie jezdili po obcích a městech Středočeského kraje v rámci volební kampaně pro nadcházející krajské volby a ptali se lidí, co je pálí. Sociální demokracie nechce na kraji problémy pouze hasit, ale předcházet jim. Proto chtěla už teď vědět, co obyvatele kraje trápí. Otevřít debatu a napřímo komunikovat s voliči ožehavá témata i priority, se kterými jde SOCDEM do voleb, bylo cílem debat po hasičárnách v kraji. Poslední zastávka byla na Loučeni. S ohledem na povodňovou situaci, která zasáhla Českou republiku, byla jedním z ústředních témat poslední debaty podpora dobrovolných hasičů, kteří stojí v první linii společně s dalšími složkami IZS.

„Cílem našich debat s voliči bylo poznat, co je v jejich obci pro ně důležité, co je pálí a co my jako Sociální demokracie s tím můžeme dělat, jak to změnit, a právě to jejich téma otevřít na krajské úrovni,“ vysvětlil myšlenku debat kandidát na hejtmana za SOCDEM Miloslav Čihák.

Debaty byly obyvateli měst a obcí přijaty kladně, řada z nich dorazila, aby probrala s kandidáty volební program a jeho priority. Jiní chtěli otevřít právě to své téma, které je pálí a je pro ně klíčové. Všechny podněty, návrhy, co změnit a čím by se kraj měl zabývat, kandidáti vždy přivítali. Zájem lidí o dění v kraji a o to, aby ta konkrétní obec byla slyšet na kraji, je motivací pro Sociální demokracii v boji za změnu a dobrý život v kraji.

Ať je obec na kraji slyšet

Jedním z míst konání setkání byla i Loučeň. Obyvatelé městysu a přilehlého okolí se zapojili do debaty s kandidáty do zastupitelstva Středočeského kraje. Loučeň je domovem starostky Marty Peterkové, která stojí v jejím čele a pro dnešek byla i lídrem debaty v domácím prostředí. I zde probíhal živý dialog a obě strany ho uvítaly.

V úvodu debaty se řešila aktuální situace, kdy Česko čelí přívalovým dešťům a povodním. Viceprezident Komory dobrovolných hasičů a kandidát do zastupitelstva kraje za SOCDEM Ján Chlebo, který se účastnil debaty v hasičárně, vysvětlil stávající stav a nutnost podpory sboru dobrovolných hasičů i jejich nepostradatelnost při živelních událostech. Důležité bylo také vysvětlení, jak funguje financování sborů dobrovolných hasičů a s jakými překážkami se potýkají.

Následně přišla na řadu další témata, která trápí obce a současně jsou mezi prioritami volebního programu Sociální demokracie. „Jako starostka ze své pozice vím, co bychom potřebovali zlepšit a co vidím jako příležitost změnit na kraji a současně to má přímý dopad na Loučeň. Za mě je to oprava místních komunikací a vytvoření krajského revitalizačního programu, který malým obcím pomůže financovat tyto opravy z krajských peněz. Nesmím zapomenout ani na zdraví a správný vývoj našich dětí, a proto podporuji obědy zdarma pro děti na základních školách, což je jedna z hlavních priorit volebního programu SOCDEM,“ řekla Marta Peterková k tématům, co mají být na kraji slyšet.

Sociální demokracie prostřednictvím debat chtěla dát šanci obyvatelům obcí a měst říct nahlas, co je pálí. Obce a města musí být na kraji slyšet. Kdo nemohl dorazit na akci a přímo se zapojit do debaty, tak si ji mohl poslechnout vždy ve stejný čas na Facebooku Dobrá zpráva pro kraj.

Záznam debaty: 

O Sociální demokracii (SOCDEM)

Nová generace sociálních demokratů přináší opravdové zkušenosti a umění věci dotáhnout. Sociální demokracie (SOCDEM) je teď takovou, jaká měla být již před třiceti lety a jakou ji dnes všichni potřebují – starostlivou, férovou a odhodlanou bojovat za to, aby byl hlas jejich voličů na kraji slyšet. Do voleb jde Sociální demokracie ve spolupráci s osobnostmi kraje i bez politické příslušnosti. Důležitá je zkušenost.

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasíme, co nás ve Středočeském kraji pálí  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.