Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Expo bude 135metrový otočný pás se suši

PR článek

Společnost Kura Sushi Inc., provozovatel velkého řetězce restaurací s tímto tradičním japonským pokrmem, bude nabízet občerstvení v areálu světové výstavy Expo 2025. Na 135 metrů dlouhém dopravním pásu v areálu výstaviště bude k mání suši i kuchyně jiných zemí. Píše agentura Kyodo News.

Podle společnosti bude tento pás nejdelší na světě a překoná 123 metrů dlouhý pás v její celosvětové vlajkové prodejně v tokijské čtvrti Ginza. Dopravníkový pás v restauraci se suši je obvykle dlouhý kolem 90 metrů.

"Otočný sushi je v Japonsku všudypřítomný, ale mnoho lidí ve světě o něm stále neví. Chci, aby pocítili vzrušení z kolotoče sushi,“ řekl na tiskové konferenci v Ósace Hirojuki Okamoto, ředitel komunikace společnosti Kura Sushi.

Společnost připravuje pro strávníky z celého světa, kteří se zúčastní Světové výstavy, jež se má konat od 13. dubna do 13. října příštího roku na umělém ostrově Jumešima v Ósackém zálivu, speciální menu.

V souladu se snahou o udržitelnost výstavy provozovatel řetězce suši se sídlem v Sakai v prefektuře Ósaka znovu použije přibližně 336.000 lastur "krvavých“ škeblí, které měly být vyhozeny do odpadu, na vytvoření vnějších stěn nové restaurace.

Automatické otáčecí restaurace na suši byly údajně zpopularizovány na světové výstavě Expo 1970 právě v prefektuře Ósaka.

V roce 2023 se otáčecí suši restaurace dostaly na titulní stránky novin v Japonsku i v zahraničí poté, co zákazníci zveřejnili na sociálních sítích záběry, na nichž prý v žertu olizují lahve se sójovou omáčkou a dotýkají se pokrmů putujících na dopravníkových pásech.

V důsledku toho se stává běžnou praxí, že restaurace se suši nabízejí pokrmy na běžícím pásu pouze na žádost zákazníků, místo aby jim umožnily vybrat si z různých položek při průchodu.

Kura Sushi, jediný velký provozovatel, který má stále všechny položky na běžících pásech, nyní používá kamery poháněné umělou inteligencí, které monitorují talíře se suši zakryté ochrannými kryty, aby se zabránilo manipulaci.

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Expo bude 135metrový otočný pás se suši  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.